Bulgaristan'dan Kuzey Makedonya'ya engel - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan’dan Kuzey Makedonya’ya engel

Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev, Dışişleri Bakanı Buyar Osmani’nin geçtiğimiz Cuma günü Sofya’da Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşmesinin olumlu geçtiğini, ancak Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva ile görüşmelerinin iyi geçmediğini duyurdu.

Kuzey Makedonya’nın Avrupa Birliği (AB) üyeliğine engel olan iki ülke arasındaki farklılıkların giderilmesi görüşmesinde Bulgar tarafının önerilerini hiç de kardeşçe ve Avrupai bulmadığını söyleyen Zaev, “Makedon halkı hazırlıklı olsun. Aralık ayında Kuzey Makedonya ile AB arasında başlaması planlanan üyelik konferansı başlamayabilir” dedi.

Hatırlanacağı üzere Bulgaristan Ağustos ayında tüm AB üyesi ülkelere gönderdiği manifestoyla Bulgaristan ile Kuzey Makedonya arasındaki tarihi probler çözülmeden Kuzey Makedonya’nın AB üyesi yapılmamasını istemişti.

İki ülke arasında en ciddi sorun ise dil sorunuyken, Bulgaristan Makedonca’yı tanımıyor ve Bulgar lehçesi olduğunu iddia ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov'un İstifası Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Bulgaristan’da siyasi sahne, Başbakan Nikolay Denkov’un istifasının ardından önemli bir dönemeçten geçiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine'den Bulgaristan'a Akaryakıt ve Alışveriş 'Göçü'

Gümülcine’de yaşayanlar, Yunanistan’daki yüksek yaşam maliyetleri ve özellikle akaryakıt fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle alışveriş için komşu Bulgaristan,’ı tercih ediyorlar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Bulgaristan'da Yunan Turistleri Taşıyan Otobüs Kaza Yaptı: 8 Yaralı

Bulgaristan’ın Borovo kavşağı yakınlarında meydana gelen trafik kazasında, bir turist otobüsü ile kamyonun çarpışması sonucu 8 Yunan vatandaşı yaralandı.
Devamını oku...