Türkiye Yunan ürünlerini almayı bıraktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye Yunan ürünlerini almayı bıraktı

Fotoğraf karesinde Kipi-İpsala hudut kapıları arasında bulunan köprüdeki Yunan-Türk sınırı ve ülke bayrakları görülüyor.

Açıklanan son verilere göre Türkiye‘nin Yunanistan‘dan temin ettiği ürün satın alımını azalttığı belirlendi.

Yunan-Türk Ticaret Odası’nın verilerine göre, Yunan ürünlerini alan ülkeler listesinde Türkiye 2. sıradan 5. sıraya gerilerken, bunda iki ülke arasındaki gergin ilişkiler ve pandemiden çok Türk Lirasının değer kaybetmesinin etkili olduğu kaydedildi.

2016 yılında iki ülke arasındaki ticaret dengesi 4,2 milyar evro iken, Yunanistan’ın ihracattan 2,85 milyar evro, Türkiye’nin ise 1,69 milyar evro kazandığı bildirildi.

2019 yılına gelindiğinde ise, Yunanistan’ın ihracattan kazandığı paranın 1,97 milyar evroya gerilediği, 2020’nin ilk 7 ayında ise bu rakamın 790 milyon evroya düştüğü vurgulanıyor.

Yine aynı şekilde Türkiye’nin 2016’da 1,69 milyar lira olan ihracat gelirinin 2020’nin ilk 7 ayında 870 milyon evroya düştüğünün altı çiziliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Kapadokya'da Balona Binecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayının ilk haftasında önemli bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...