Dedeağaç limanını Egnatia otobanına bağlayacak proje ihaleye çıkıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç limanını Egnatia otobanına bağlayacak proje ihaleye çıkıyor

Dedeağaç - Alexandroupoli Limanı

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) limanını Egnatia otobanına bağlayan yolun yapımı için açık artırmanın önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceği duyuruldu.

Gerek Dedeağaç limanı gerekse şehir için büyük bir yatırım olan bu projenin limanın özelleştirmesi projesi kapsamında olduğu ve hayata geçirilmesi için demiryolları kurumu OSE’nin arazilerinin değerlendirilmesi dışında 200 dönümlük bireysel mülkün de özelleştirileceği kaydedildi.

Proje sayesinde ticari malların taşınmasının kolaylaşmasının ötesinde, liman nedeniyle yoğun olan Dedeağaç trafiğinin de rahatlayacağı tahmin ediliyor.

Projenin değeri ise yaklaşık 60 milyon evro.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...