DSÖ açıkladı: Ekim ve Kasım’da günlük korona kaynaklı ölümlerde artış bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DSÖ açıkladı: Ekim ve Kasım’da günlük korona kaynaklı ölümlerde artış bekleniyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Ekim ve Kasım aylarının sert geçeceği ve günlük koronavirüs kaynaklı ölüm sayısının artacağını söyledi.

Avrupa genelinde vaka sayısının arttığına fakat ölüm sayısının sabit kaldığına değinen Kluge, “Ekim ve Kasım aylarında ölümlerde de artış olacak” dedi.

Ülkelerin kötü haberler duymak istemediğinin bilincinde olduğunu bildiren DSÖ Avrupa lideri, yine de iyimser olmalarını istediğini söyledi.

Koronavirüs aşısı mevzusuna da değinen Kluge, “Sürekli aşının pandeminin sonu olacağını duyuyorum. Tabii ki olmayacak. Aşının tüm nüfus gruplarına yardımcı olup olmayacağını bile bilmiyoruz. Şimdi bir gruba değil diğerine yardımcı olacağına dair bazı işaretler alıyoruz. Ve sonra farklı aşılar sipariş etmek zorunda kalırsak, tam bir lojistik kabus” ifadelerini kullandı.

Kluge, pandeminin sonunun gelmesi için toplum olarak pandemi ile nasıl yaşayacağımızı öğrenmemiz gerektiğinin altını çizdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü'nden 'Yalnızlık' Uyarısı: Her 4 kişiden 1'i...

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), yalnızlığın küresel bir halk sağlığı tehdidi haline geldiği konusunda uyarıda bulunuyor. COVID-19 pandemisinin ardından, yalnızlık ‘virüsü’ resmen ‘evrensel halk sağlığı tehdidi’ olarak ilan edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

DSÖ: Gazze'de Ölenlerin Yarıya Yakını Çocuk

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze Şeridi’nde yaşanan olaylar sonucu 7.028 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. DSÖ’nün raporuna göre, ölenlerin yüzde 40’ından fazlası çocuk.
Devamını oku...