Koyun ve keçi yetiştiricilerine 30 milyon evro destek ödemesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Koyun ve keçi yetiştiricilerine 30 milyon evro destek ödemesi

Koronavirüs pandemisi sebebiyle kısıtlayıcı önlemlerden etkilenen küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik maddi destek sağlanması karara bağlandı. 

Bu kapsamda küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yardım başvurusu yapma sistemi uygulamaya konuldu. 

Konuya ilişkin ortak açıklamalarda bulunan Yunanistan Kalkınma ve Gıda Bakanı Makis Voridis ile Maliye Bakan Yardımcısı Theodoros Skylakakis’in ilgili ortak bakanlık kararının imzalandığını ve 11 Eylül Cuma günü itibariyle yürürlüğe girdiği belirtildi. 

Koronavirüs pandemisi sebebiyle Yunanistan genelinde olumsuz etkilenen koyun ve keçi üreticilerine yapılacak toplam yardım miktarının  30 milyon 155 bin evro olduğu açıklandı. İlgili yardımlar için son başvuru tarihi ise 8 Ekim 2020 olarak belirlendi.

Söz konusu yardımlardan yararlanabilecek üreticiler ise şu şekilde sıralandı:

Süt dağıtımının mümkün olmadığı adalarda yıl boyunca en az 20 yetişkin dişi koyun ve keçi bulunduran hayvan çiftliklerinin sahiplerine yardım yapılması öngörülüyor. Ayrıca bu yetiştiricilerin 2019’da yetkili mandıralara süt teslimatı yapmış olmaları gerekiyor. 

2019 yılı için 31.12.2019 tarihinde kadar tek bir defa yardım başvurusu yapmış olanlara. 

31.12.2019 tarihine kadar çiftliklerini aktif tutmuş olan küçükbaş hayvan yetiştiricilerine. Bunun Entegre Veteriner Bilgi Sistemi (OPSK) verileriyle de tespit edilmiş olması gerekiyor. Ayrıca (AB) 702/2014 Yönetmeliği (Madde 2, madde 14) uyarınca bu çiftliklerin 31.12.2019 tarihine kadar ilgili mevzuata uyumlu olmaları gerekiyor. 

Her başvuru sahibi, başvuru formunu doğrudan EAE 2019 başvuru gönderim sistemine yapması gerekiyor. Buna göre https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ adresindeki “Başvuruyu kullan” seçeneği aracılığıyla, önceki bir kişiye ait kişisel kodlara sahip olmaları koşuluyla bunun gönderilmesi gerekiyor. 

Başvuru sisteminde (EAE 2014-2020, organik, nitrat kirliliği, vb. başvuruların sunulması) veya OPEKEPE başvurularında kayıt daha önce gelirse aynı e-posta adresi üzerinden (yukarıdaki sayfada “Kayıt talebi” seçeneğini seçmesi gerekiyor. Başvuru sahibi  EAE 2019 uygulamasına girdikten sonra Keçi ve Koyun alanında DEVLET YARDIMI COVID19> Devlet Yardımı Uygulaması ana menüsünden başvurusunu yatırması gerekecek. 

Bakan Voridis konuyla ilgili  yaptığı açıklamada “Bakanlığımız, kırsal kalkınmadan etkilenen her sektör için defalarca yaptığı gibi, ülkemizin birincil sektörlerinden olan hayvan yetiştiriciliğini desteklemek amacıyla bir dizi önlemi uygulamaya koyuyor ” dedi. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis'ten Çiftçilere Yeni Destek Paketi: 5+1 Önlem

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis tarım üreticilerinin tepkisini azlatmak amacıyla yeni önlemler içeren açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy'de Çiftçilere Yönelik Tarım Ofisi Açılıyor

Yassıköy Belediyesi, bölge çiftçilerinin ihtiyaçlarına yönelik önemli bir adım atıyor. Seçim öncesi vaatler arasında yer alan ve Şubat ayı ortalarında hizmete girmesi beklenen Tarımsal Kalkınma Ofisi, çiftçilere danışmanlık hizmetleri sunmayı amaçlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarım ve Hayvancılık Makineleri için KDV İndirimi

Yunanistan Parlamentosu’na sunulan yeni bir yasa değişikliği, tarım makineleri ve engellilerin binalara erişiminin kolaylaştırılmasına yönelik projeler için FPA (KDV) oranlarında önemli indirimler getiriyor.
Devamını oku...