Moria mülteci kampında 9 yeni korona vakası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Moria mülteci kampında 9 yeni korona vakası

Lesvos (Midilli) Adası’ndaki en büyük mülteci kampı olan Moria göçmen kampında dokuz yeni koronavirüs vakası tespit edildiği öne sürüldü.

Kathimerini gazetesinde yer alan haberlere göre Yunanistan Göç ve İltica Bakanlığı’ndan bir yetkili Moria kampında dokuz yeni koronavirüs vakası tespit edildiğini söyledi.

Şu ana kada 10 kişinin koronalı olduğu ortaya çıkan Moria Mülteci Kampı ilk korona vakasının tespit edildiği geçtiğimiz haftadan bu yana karantina altında tutuluyor. 

Şimdiye kadar kampta yaklaşık iki bin test yapılırken, pozitif çıkan kişiler özel bir alanda tecrit edilmiş şekilde tutuluyor ve sağlık durumları takip ediliyor.

Yetkililer 12 binden fazla göçmen ve mültecinin barındığı Moria kampında vakaların daha fazla artmasından endişe ediyor. Hatırlanacağı üzere kampta kapasitesinin dört katının üstünde göçmen ve mülteci barındırılması nedeniyle Yunan hükümeti eleştirilere maruz kalmıştı. 

Sağlık ve hijyen şartlarının yetersiz kaldığı kampta korona vakalarının artması durumunda kontrolün nasıl sağlanacağı konusunda yoğun plan çalışmaları sürüyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Midilli'de Koyun Çiçeği Salgını: Yetkililer Önlem Alıyor

İzmir ve Çanakkale bölgelerinde görülen koyun çiçeği salgını üzerine yapılan kontroller sonucunda, Yunanistan’ın Midilli Adası’da (Lesvos) bir çiftlikte hastalık vakası tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da sel felaketinde en az 8 göçmen tarım işçisi kayıp

Yunanistan’da kötü hava koşullarında ve sel felaketinden etkilenen ağıllarda çalışan sekiz göçmen hayvan çiftliği işçisinden haber alınamıyor.
Devamını oku...