Çocuk paralarının dördüncü taksiti ne zaman ödenecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk paralarının dördüncü taksiti ne zaman ödenecek?

30 Eylül Çarşamba günü çabuk paralarının dördüncü taksitinin hak sahiplerine ödenmesi öngörülüyor. 

Bu çerçevede hak sahiplerinin “Çocuk Ödeneği, A21” elektronik platformuna başvurularını sunmaları gerekiyor.

Çocuk paralarının dördüncü taksitini alabilmek için mutlaka 2020 A21 platformuna başvuruların yapılması gerekiyor.

Yetkililer çocuk paralarını alabilmek amacıyla gerekli başvuruyu tamamlamak zorunlu si gerekiyor.

 Adım 1:

E1 adlı vergi beyannamelerinin (ekkatharistiko) sunulması ve A21 başvurunun doldurulması Ödenekler A21’de beyan edilen ve bakmakla yükümlü olunan çocuklara göre hesaplanıyor. 

 Adım 2:

Giriş: Talimatları izleyen bağlantıya tıklayarak kimlik bilgileriyle, TaxisNet olan uygulamaya girin. Sisteme girdikten sonra, sizden AMKA’yı onaylamanız ve gerekli bilgilerin, yani kendinizin, eşinizin ve çocuklarınızın bilgilerini girmesine izin vermeniz istenecektir.

 Adım 3:

Onay: Giriş yaptıktan sonra, mevcut medeni durumunuzu seçmeniz gereken bir form görünecektir. Evli ve boşanmış kişiler eşlerinin AFM numarasını ve AMKA numarasını girmeliler. Çocuk Yardımı ile ilgili metni dikkatlice okuyun ve [Onay] ‘a basın. Başvuruyu tamamlamaya başlamak için – sorumlu çocuk parası beyanı A21 olarak seçin.

Adım 4:

Başvurunun Tamamlanması: Çocuk yardımı başvurusu kişisel bilgilerinizi ve aile bireylerinizin bütün bilgilerini içerecektir. Ödeneğinhesabınıza yatması için IBAN banka numaranızın yanı sıra kimlik, adres ve iletişim bilgileri gibi başvurunun bazı alanları doldurulmalıdır.

 Adım 5:

Aile Bireyleri: Çocuk yardımı başvurusu, aile bireylerinin bulunduğu bir tablo içerir. Ailenin bazı üyeleri için öğrenci bilgileri gibi ek bilgiler gerekebilir.  [Ayrıntıları Değiştir] ‘e tıkladığınızda, ek bilgileri girebileceğiniz üye bilgi formuna yönlendirilirsiniz. Çocuklardan herhangi birinin başvuruya katılması gerekmiyorsa, bir çocuğu silmeniz gerekecektir. Ek olarak, önceden tamamladığınız aile bireylerine bir üye dahil değilse, bir çocuk eklemeniz gerekecektir. Aynı listede, ödeneğe onay göstermesi gerekebilecek kişinin adının yanında ilgili bir bilgi vardır. İlgili onay için, kendi TaxisNet verileriyle uygulamaya bağlanması gerekir.

 Adım 6:

Notlar ve Destekleyici Belgeler: Başvuruyu kaydederken veya gönderirken, uygulama, formun alt kısmında önemli başvuru bilgileriyle birlikte işaretler gösterebilir. Kendiniz veya aile koruması altında bulunan bir üye için destekleyici belgeler eklemeniz istenebilir. Çocuk parasına başvurmak için destekleyici belgelerden bazıları gereklidir.

 Adım 7:

Kayıt ve Gönderme: Başvurunun altında [Kaydet] veya [Gönder] öğesine tıklayabilirsiniz.  Kaydetme ile başvuru sisteme geçici olarak kaydedilir ve üyelerin ek bilgilerini doldurmak veya gerekli olabilecek destekleyici belgeleri eklemek için daha sonra bir veya daha fazla kez geri gelebilirsiniz. Başvuru gönderildikten sonra, onu değiştirmek mümkün olmayacaktır.  Ekteki destekleyici belgelerin doğrulanması ancak başvurunun son tesliminden sonra yapılır.

 Başvurunun İptali:

Başvuruyu gönderdikten sonra bir hata olduğunu fark ederseniz, [Uygulamalarım] / [Görüntüle] / [Başvurunun İptali] ‘ne basarak iptal edebilir ve ardından yeni bir uygulama sorumlu beyanı (A21) çocuk ödeneği başlatabilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk Parası Müracaatları Pazartesi Günü Başlıyor

Yunanistan Sosyal Uyum ve Aile Bakanlığı ile Denetimli Sosyal Yardımlar ve Sosyal Dayanışma Kurumu (OPEKA), ailelerin merakla beklediği haberi verdi: Çocuk Parası için başvurular 26 Şubat 2024 Pazartesi günü başlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk Parası Yardımı'nın 5'inci Taksiti Kasım Sonunda Ödenecek

Yunanistan’da Çocuk Parası Yardımı’nın 5’inci taksiti, Kasım ayının son iş günü olan 30 Kasım Perşembe günü vatandaşlara ödenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk Parası: Aralık'ta 800 Bin Hak Sahibine Ek Ödeme Geliyor

Yunanistan hükümeti, Noel döneminde, özellikle tek ebeveynli ve üç veya daha fazla çocuğa sahip ailelere ekonomik destek sağlama kararı aldı.
Devamını oku...