Çocuk Parası: Dördüncü Taksit Ödeme Tarihleri ve Artışlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çocuk Parası: Dördüncü Taksit Ödeme Tarihleri ve Artışlar

Yunanistan Sosyal Uyum ve Aile İşleri Bakanlığı ile Sosyal Yardım Ödenekleri ve Sosyal Dayanışma Kurumu (OPEKA), A21 – Çocuk Parası ödemelerine hazırlanıyor..

Yapılan açıklamaya göre, Çocuk Parası’nın dördüncü taksit ödemesinin yapılacak. OPEKA, çocuk parası dördüncü taksit ödemesinin tamamlanmasının ardından, platformun 30 Eylül 2024 saat 08:00’de yeniden başvuru ve işlem alımına açılacağını belirtti. Çocuk parası başvurusu yapacak ailelerin, zorunlu olarak okul birimi, çocuğun sınıfı ve kayıt numarası gibi bilgileri sisteme girmesi gerekmekte. Başvuru sırasında öğrenci bilgileri çapraz kontrol edilecek, eksik veya hatalı bilgiler olduğunda başvuru sahiplerinden ek belgeler talep edilecektir.

Ödeme Tarihleri

A21 Çocuk Parası‘nın dördüncü taksiti, 30 Eylül 2024 Pazartesi günü hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak. Beşinci taksit ödemesi ise 29 Kasım 2024 Cuma günü yapılacak. Altıncı ve son taksit ise geleneksel olarak Noel öncesi, 20-23 Aralık tarihleri arasında ödenecek.

Çocuk Yardımındaki Artışlar

OPEKA tarafından verilen çocuk parasında 2024 yılı itibarıyla artış yaşanacak. Yapılan hesaplamalara göre, ödemelerdeki artışın %20 düzeyinde olması bekleniyor. Bu artışla birlikte, aylık yardımlar ailedeki çocuk sayısına göre 34 ile 168 evro arasında değişecek.

  • A Kategorisi için: İlk çocuk için aylık 70 evro olan yardım, 84 evro’ya yükseltilecek. İkinci çocuk için de benzer şekilde 70 evro olan yardım, 84 evro olacak. Üçüncü ve daha fazla çocuk için ise ödenen 140 evro, 168 evro’ya çıkacak.

Yunanistan genelinde 900.000 aile ve 1,5 milyondan fazla çocuk çocuk yardımı almaktadır. Yardımdaki bu artışın, ailelerin maddi durumuna olumlu katkı sağlaması bekleniyor.

Tahmini Okuma Süresi: 2 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İpsala Gümrüğünde Olay Yaratan Yunan Sürücü Tutuklandı

Yunanistan’ın Türkiye’ye bağlayan İpsala gümrüğü’nde aracıyla ters yola girip önce motosikletliye çarpan ve polise saldırmaya kalkan Yunan sürücü mahkeme kararıyla tutuklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Yeni Eğitim Yılıyla Birlikte Cep Telefonu Yasak!

Yunanistan’da 2024-2025 eğitim yılıyla birlikte, öğrencilerin okullarda cep telefonu kullanması yasaklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...