SÖPA Derneklerinden Eğitim Bakanına mektup - Azınlıkça
Uncategorized

SÖPA Derneklerinden Eğitim Bakanına mektup

Dernek başkanları Salih Ahmet ve Nurettin Kıyıcı’nın imzasını taşıyan mektupta azınlık eğitimiyle ilgili talepler sıralandı. Mektupta ayrıca bakan ile görüşme de talep edildi. 3 Şubat tarihinde Eğitim Bakanı Gavroğlu başta olmak üzere diğer bakanlık yetkilileri ve Rodop ve İskeçe illerindeki milletvekillerine de gönderilen mektupta ifade edilen talepler ise şöyle:

– Azınlık okulları müdürlerinin ders saatlerinin arttırılması sonucunda, okullarda görev yapan azınlık öğretmenleri sayısında azalma yaşanmıştır. Okullarda görev yapan Yunanca öğretmenlerinin ise ders saatleri azaltılmıştır. Azınlık eğitiminin düzenli çalışmasına engel niteliğindeki düzenlemenin durdurulması talep edilmektedir.

– Lozan Antlaşması’yla belirlenen Azınlık Eğitimi’nin özellikleri ve okullarımızdaki iki dilli eğitim sistemi dikkate alınarak Tüm Gün Eğitim Programı azınlık okullarında uygulanmaması.

– Türkçe ders kitaplarının 2017 – 2018 eğitim öğretim yılı için okullara zamanında gönderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması.

– Türkçe öğretmenlerinin, okullarda kullanılan Türkçe kitapların yazarları tarafından eğitim seminerlerine tabi tutulması.

– Azınlık okullarındaki Yunanca ders kitaplarının günümüz şartlarına cevap vermediğinden, devlet okullarında kullanılan Yunanca ders kitaplarıyla değiştirilmesi.

– Azınlık okullarının kapatılması ve birleştirilmesi uygulamasına son verilmesi.

– Azınlık okullarına 2009 yılından bu yana atama yapılmamıştır. O tarihten bu yana 71 öğretmen emekliliğe ayrılmıştır. Boş kadrolara acilen atama yapılması.

– Dedeağaç’taki Azınlık Müfredatı Bölümü’nün kanunla iptal edilmesi ve Selanik Aristotelio Üniversitesi Azınlık Eğitimi Bölümü’nün resmileştirilmesi ve eğitime devam etmesi. Söz konusu bölümün personel açısından güçlendirilmesi, Türk dili ve edebiyatı ile İslam din dersi kürsülerinin oluşturulması amacıyla Türkiye’deki bir üniversite ile işbirliğine gidilmesi ve sözkonusu bölüme ayrılan bütçenin arttırılması.

– 1982 – 1993 yılları arasında sigortasız olarak çalışan eğitimcilerin emeklilikle ilgili sorunlarının giderilmesi.

– Trakya’daki tüm azınlık ilkokullarına ayrılan bütçenin arttırılması.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et