Milletvekili Zeybek azınlık eğitimi ile ilgili konuştu - Azınlıkça
Uncategorized

Milletvekili Zeybek azınlık eğitimi ile ilgili konuştu

Milletvekili Zeybek konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Azınlık Eğitimini yakından ilgilendiren düzenlemelerini içeren yasa teklifinin 9 Şubat Perşembe günü yapılan oturumda görüşlerimi dile getirdim.

Askeri İdarenin eseri olan Söpa’nın 3966 yasa ile kapatılması, Azınlık Eğitiminin ihtiyaçlarını karşılamadığından dolayı Azınlığımızı ve Eğitim camiasını memnun etmiştir.

2014 yılında, PASOK ve Yeni Demokrasi hükümetinin meclisten geçirdiği yasa ile Dedeağaç Üniversitesinde hayata geçirilen eğitim programı (didaskalio) ise, sorunu daha da karmaşık hale getirmekteydi.Yunanistan’ın herhangi 4 yıllık bir Pedagoji fakültesinden mezun olan Trakya Üniversitesinin Dedeağaç’ta açtığı 2 yıllık eğitim programına katıldıktan sonra hiç Türkçe dersi almadan ve diğer meslektaşlarına göre 2 yıl fazla eğitim gördükten sonra Azınlık okullarında öğretmenlik yapabileceklerdi.

Bu hatayı bugün Syriza hükümeti düzeltmekte ve yıllarca Azınlığın ve eğitimcilerin isteği doğrultusunda Selanik Aristotelio Üniversitesinin Azınlık Eğitimi bölümünü yasalaştırmaktadır. Azınlık mensubu eğitimciler 4 yıllık Eğitim Öğretime bağlanmış ve Bilgi ve Türkçe dili Eğitimi yeterli olan eğitimcilerin yetişmesi için önemli adım atılmıştır.

Bizim için önemli olan Azınlık Eğitiminin seviyesinin artırılmasıdır.Bu da eğitimcilerden geçmektedir.Hedef Azınlık öğretmenlerinin Türkçe ve Yunancalarının iyi seviyede olması ve çağdaş eğitim metotlarını bilmeleri ve uygulamalarıdır.

Hedefimiz Azınlık Eğitiminde hem Türkçe seviyesinin hem de Yunanca seviyesinin geliştirilmesi ve devlet okullarının eğitim seviyesine ulaşmasıdır.

Bizim için çift dillilik zenginliktir ve bu iki dilin iyi derecede bilinmesi Azınlığımızın dışlanmasını engelleyecektir.

Azınlık eğitiminde büyük sorunlar bulunmaktadır.Fakat bugün bu sorunların aşılabilmesi için olumlu bir adım atılmaktadır.

Son olarak şunu unutmamız gerekir.Eğitimde atılan iyileştirme adımlarından korkmamalıyız.İyi bir azınlık eğitimi ile çocuklarımızın yarınlara daha güvenle bakmalarını sağlayacağız.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et