Yunan Dışişleri Bakanı Dendias: Elinde neo-Osmanlı kılıcıyla... - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Dışişleri Bakanı Dendias: Elinde neo-Osmanlı kılıcıyla…

Yunnaistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, ve İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya.

Yunanistan ile Türkiye arasında devam eden gergin süreçte tansiyon düşerken sert açıklamalar bu sefer Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’tan geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye hakkında açıklamalarda bulunarak Türk hükümetinin yayılmacı bir politika izlediğini ve Osmanlı İmparatorluğu zamanına dönme amacı taşıdığını iddia etti.

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ankara’nın ardından Atina’ya resmi bir ziyaret düzenleyen İspanya Dışişleri Bakanı Arancha Gonzalez Laya ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Dendias, “İspanyol mevkidaşım, bugün Atina’ya dün Türk Dışişleri Bakanı’yla görüştüğü Türkiye’den geldi. Her şeyden önce şeffaf olacağım. Yeryüzündeki diğer halklara saygı gösterdiğimiz gibi Türk halkına da saygı duyuyoruz. Ancak Türk hükümetinin politikasını tüm Avrupa gibi biz de kararlılıkla kınıyoruz” dedi.

Ayasofya’da kılınan ilk namazı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kılıçla hutbe okuyup 1453 yılına atıfta bulunmasını değerlendiren Dendias, “Konuşma yetisini kaybeden Avrupa, bir dini liderin elinde neo-Osmanlı kılıcıyla Ayasofya’yı yeniden fethetmesini izliyor. Türkiye, Ayasofya’yı camiye dönüştürerek kültürler arası diyaloğun modern sembolünü ihlal ediyor. Türkiye’nin 15.-16. yüzyıla döndüğüne dair bir izlenim oluşuyor” ifadelerini kullandı.

“Avrupa, Türkiye’nin tüm komşularına zarar veren yayılmacı politikasının yanı sıra Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarı bozan eylemlerini kınıyor” diye devam eden Dendias, “Eğer Türkiye, uluslararası hukuk normlarını görmezden gelme kararı alırsa bunun sınırları net biçimde anlamalı. Avrupa da, üye bir ülkenin egemenliği ihlal edilirken birlik olmalıdır” ifadelerini kullandı.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/31278-zorpidis-ayasofya-cami-kaldigi-muddetce-istanbula-tur-duzenlemeyecegiz

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...