Borrel: Göçmenler Yunanistan’a zorla girmeye çalışıyorsa, görevi sınırlarını savunmaktır - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Borrel: Göçmenler Yunanistan’a zorla girmeye çalışıyorsa, görevi sınırlarını savunmaktır

Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Search Results Josep Borrell Yunan-Türk sınırındaki göçmen ve mülteci sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Alman Der Spiegel Dergisi’ne konuşan Borrel “Türkiye’ye nasıl muamele edileceği Avrupa Birliği’nin dış politikasının en büyük zorluğu” ifadelerini kullandı.

“Türkiye bizim komşumuz, bu coğrafyayı değiştiremeyiz” diyen AB Yüksek Temsilcisi “Doğu Akdeniz’de göçmen akınlarını kontrol eden ülke AB üyeleri olan Yunanistan ve Kıbrıs’a sorun yaratıyor. Ancak Türkiye aynı zamanda, bunu değiştirmediğimiz müddetçe, AB üyesi adayı” diyor.

Mart ayında yaşanan krizde Yunanistan’ın sınırları geçen mültecilere davranış şekliyle ilgili soruya ise Borrel şu yanıtı verdi:

“Bildiğiniz üzere Türk hükümetinin maksatlı bir şekilde geçici olarak Yunanistan ile olan sınırlarını açmasını AB sert bir dille kınadı. Yunanistan da, bu durumda olabilecek her bir ülke gibi sınırlarını korumakla yükümlü. Eğer göçmenler bir ülkeye zorla girmeye çalışıyorsa, güvenlik güçlerinin de görevi sınırları uygun araçlarla savunmaktır”

AB Yüksek Temsilcisi Borrel “Ankara ile total bir anlaşma sağlanmasının amaçlanması gerektiğini” belirtirken bu konuda Almanya Başbakanı Angela Merkel’in de yardımcı olabileceğini ifade ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ilk sırada: Avrupa’da doktor sayısı artıyor

Avrupa Birliği’nde (AB) kişi başına düşen doktor sayısı son on yıllarda istikrarlı bir artış gösterdi.
Devamını oku...