Batı Trakyalı hayvan besicilerinden acil destek çağrısı - Azınlıkça
Uncategorized

Batı Trakyalı hayvan besicilerinden acil destek çağrısı

Batı Trakyalı hayvan besicilerinden acil destek çağrısı

Hayvan besicileri kötü hava şartları nedeniyle zarar gören çiftlikleri için acil destek çağrısı yaptı.

Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’ndeki Hayvan Besicileri Dernekleri, Yunanistan Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığına gönderdikleri mektupta son 40 gündür bölgeyi etkisi altına alan olumsuz hava koşulları nedeniyle uğradıkları zararlar için acil destek talep etti.

Açıklamada “Bürokrasiye takılmadan ve yersiz gerekçelere başvurmadan, bölgedeki hayvanlardaki zarar ve maddi zarar onarılamayacak boyutlara ulaşmadan derhal zararlar tespit edilmeli, desteklenmeli ve tazmin edilmeli denildi.

Hayvan besicileri dernekleri Azınlıkça’daki habere göre kötü hava şartları nedeniyle hayvan yemi satın alımı, üretim ve gelir kaybıyla ilgili olarak Tarım Bakanlığı’nın bütün destek önlemlerini almasını talep ediyor.

Bunun yanı sıra bütün yetkili bakanlıklarla işbirliğine gidilerek makul bir süre için bölgedeki hayvan besicilerinin kamuya (maliye, sigorta) ve bankalara olan borç ödemelerinin durdurulmasını istiyor.

Son olarak da hayvanlar konusundaki zayiatın acilen OPEKEP tarafından karşılanması ve böylece hayvan sermayesi kayıtlarında ceza sorunlarının ortaya çıkmaması talep ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et