Bulgar nakliyecilerden Yunan çiftçilere misilleme tehdidi - Azınlıkça
Uncategorized

Bulgar nakliyecilerden Yunan çiftçilere misilleme tehdidi

Bulgar nakliyecilerden Yunan çiftçilere misilleme tehdidi

Bulgar nakliyeciler Yunanistan’da çiftçilerin 23 Ocak’ta barikat kurarak başvuracakları yol kapatma eyleminin nasıl seyredeceğini merak ediyor ve uyarıyorlar.

Yunan çiftçilerin sınır kapılarını kapatmaları durumunda, Bulgar nakliyeciler misilleme tehdidi savuruyor.

Bulgaristan Uluslararası Nakliye Şirketleri Birliği Başkanı Giordan Arabatziev yaptığı açıklamada “Eğer Yunan çiftçiler sınırlara barikat kurarsa, uluslararası nakliye şirketlerinin kamyon şoförleri de misilleme yapacak” dedi.

Arabatziev Azınlıkça’daki habere göre açıklamasının devamında “Şimdilik, sınırlara barikat kurulacağına dair herhangi bir resmi bilgilendirme yapılmadı. Ancak, Yunan çiftçilerin gelecek hafta protesto gösterileri yapmaya hazırlandığını biliyoruz. Bizim bilgilerimiz, sınır kapılarının kapatılmayacağı yönünde” ifadelerini kullandı.

Yunanistan-Bulgaristan sınırlarının çiftçiler tarafından kapatılması durumunda ise, Bulgar nakliyecilerin hafta sonuna doğru ne tür tepki göstereceklerine karar vereceklerini sözlerine ekledi.

Geçen yıl Yunanistan genelinde çiftçiler traktörleriyle ülkenin komşu ülkelerle olan kara sınırlarını kapatmış ve Bulgar kamyon şoförleri de misilleme olarak Bulgaristan’dan Yunanistan’a giden yolları kapatmıştı. – azınlıkça 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et