Έκκληση για άμεση στήριξη από κτηνοτρόφους της Θράκης - Azınlıkça
Uncategorized

Έκκληση για άμεση στήριξη από κτηνοτρόφους της Θράκης

Έκκληση για άμεση στήριξη από κτηνοτρόφους της Θράκης

Ανακοίνωση για την άμεση στήριξη των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, από ζημιές που προέκυψαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, των τελευταίων 40 ημερών, απέστειλαν στο ΥΠΑΑΤ οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της ΑΜ-Θ.

«Χωρίς γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και άστοχες δικαιολογίες, πρέπει άμεσα και πριν η ζημιά στο ζωικό κεφάλαιο των περιοχών αυτών αλλά και η οικονομική ζημιά των εκμεταλλεύσεων είναι ανεπανόρθωτη, να προχωρήσουν σε καταγραφή, στήριξη και αποζημίωση τους» αναφέρει η ανακοίνωση των κτηνοτρόφων.

Οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜ-Θ ζητούν από το ΥΠΑΑΤ άμεσα να ενεργοποιήσει όλα τα μέτρα στήριξης για αγορά ζωοτροφών, απώλειας παραγωγής και εισοδήματος, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επίσης ζητούν σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία πρέπει να προχωρήσουν σε πάγωμα, για εύλογο χρονικό διάστημα, των υποχρεώσεων των κτηνοτρόφων προς το δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικές εισφορές) και τράπεζες.

Ιδιαίτερα στην περιφέρεια της ΑΜΘ και μετά το πλήγμα των τελευταίων τεσσάρων ετών από τις συνεχείς απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο λόγω των ζωονόσων (ευλογιά, καταρροϊκός πυρετός, οζώδη δερματίτιδα), τους συνεχείς περιορισμούς στην οικονομική δραστηριότητα των εκμεταλλεύσεων.

Τέλος ζητούν την κάλυψη των απωλειών στο ζωικό κεφάλαιο λόγω ανωτέρας βίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για να μην προκύψουν προβλήματα ποινών στην καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et