Taşıt vergisi ödemelerine yeni ek süre geldi - Azınlıkça
Uncategorized

Taşıt vergisi ödemelerine yeni ek süre geldi

Taşıt vergisi ödemelerine yeni ek süre geldi

Maliye Bakanlığı Yunanistan geneli etkili olan kötü hava şartlarını göz önünde bulundurarak taşıt vergisi (trafik harcı) ödemelerine yeniden ek süre verdi.

Taşıt vergisi ödemelerinin 31 Aralık 2016 tarihine kadar yapılması gerekiyordu. Azınlıkça’da yer alan habere göre ödemelere 9 Ocak Pazartesi gününe kadar uzatma verilmişti.

Ancak kötü hava şartları göz önünde bulundurularak ödemelere 13 Ocak 2017 tarihine kadar yeni ek süre verildi. Ek sürenin, trafik levhalarını teslim etmek isteyen araç sahiplerini ise kapsamadığı vurgulandı.

Araç sahipleri 2017 yılı için trafik harcını Maliye Bakanlığı’nın https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp  adresli web sitesinden gerekli bilgileri girerek öğrenebilirler.

Tek yapmanız gereken şey karşınıza çıkan ilk ekranda sağ alt köşede “ΕΙΣΟΔΟΣ” (giriş) yazan yere tıklamak ve sonrasında çıkacak ekrana aracın sahibinin AFM’sini (vergi numarası) ve aracın plaka numarasını girerek “Αναζήτηση” (arama) yazan tuşa basmak.

Eğer girdiğiniz veriler doğruysa karşınıza “Επιτυχής αναζήτηση” (başarılı arama) yazan bir mesaj çıkacak ve “Εκτύπωση” tuşu aktif hale gelecek. Daha sonra “Εκτύπωση” tuşuna basarak ödeyeceğiniz taşıt vergisinin çıktısını alabilirsiniz. – azınlıkça

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.