Στο εδώλιο Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν» - Azınlıkça
Uncategorized

Στο εδώλιο Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Στο εδώλιο Παπανδρέου για το «λεφτά υπάρχουν»

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι περιβόητες πλέον δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν» στέλνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 19 Ιανουαρίου τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο απόστρατος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτης Σταμάτης.

Ο κ. Σταμάτης στη μηνυτήρια αναφορά του ζητά από τον Γιώργο Παπανδρέου να του καταβάλει 260.000 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που του προκάλεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και για την παράνομη προσβολή της προσωπικότητάς του λόγω των προεκλογικών εξαγγελιών του, οι οποίες ουδέποτε τηρήθηκαν.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα δικαστεί στις 19 Ιανουαρίου.

Στη μήνυσή του ο κ. Σταμάτης καταλογίζει στον πρώην πρωθυπουργό τα αδικήματα της εσχάτης προδοσίας, της εξαπάτησης των εκλογέων και της διασποράς ψευδών ειδήσεων, κατηγορίες οι οποίες επισύρουν ποινή φυλάκισης από τρεις μήνες έως και ισόβια κάθειρξη.

Ο ίδιος ο απόστρατος αξιωματικός εξαπατήθηκε, όπως ισχυρίζεται, καθότι αν και ψηφοφόρος της Ν.Δ. παρασύρθηκε από τις προεκλογικές υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου για μια αξιοπρεπή διαβίωση έναντι του κ. Κώστα Καραμανλή που πάγωσε τους μισθούς και τις συντάξεις.

Από το 2009, συνεχίζει ο πλωτάρχης στη μήνυσή του, «σταδιακά μειώθηκαν τα εισοδήματά μου, δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω τα δάνειά μου και περιήλθα στην κατάσταση της αναξιοπρεπούς και εξευτελιστικής διαβίωσης, γεγονός ατιμωτικό για έναν άνθρωπο και δη ανώτερο αξιωματικό». «Αμέσως μετά τις εκλογές και αφού έγινε πρωθυπουργός, έκανε τα εντελώς αντίθετα από εκείνα που υποσχέθηκε», αναφέρεται στη μήνυση.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.