Papandreu ‘lefta iparhun’ için yargılanacak - Azınlıkça
Uncategorized

Papandreu ‘lefta iparhun’ için yargılanacak

Papandreu ‘lefta iparhun’ için yargılanacak

Yunanistan’ın sabık başbakanlarından Yorgo Papandreu 2009 yılındaki seçimler öncesi Yunancada “para var” anlamına gelen meşhur “lefta iparhun” vaadi için sanık sandalyesine oturacak.

Emekli deniz binbaşı Panayotis Stamatis, sabık başbakan Yorgo Papandreu’ya açtığı tazminat davasında “hiçbir zaman gerçekleştirmediği seçim vaatleri nedeniyle yol açtığı manevi zarardan dolayı” 260.000 euro tazminat talep ediyor. Dava 19 Ocak Perşembe günü görüşülecek.

Stamatis Papandreu’da açtığı davada sabık başbakanı “vatan hainliği, seçmenleri aldatma ve yalan haber yaymakla” suçlarken, Papandreu bu suçlamalardan suçlu bulunursa 3 aydan ömür boyu hapse kadar cezaya çarptırılabilinecek.

ND seçmeni olduğunu ve Papandreu’nun vaatlerine kandığını dile getiren emekli deniz binbaşı tarafından açılan davanın iddianamesinde “2009 yılından sonra aşamalı olarak gelirlerim azaldı. Çektiğim kredileri geri ödeyememeye başladım. Onursuz ve aşağılayıcı bir yaşam sürmeye başladım ki bu yüksek rütbeli bir kurmay için yüz kızartıcı bir durumdur. Seçimler sonrası Papandreu, vaat ettiklerinin tam tersini yaptı” deniyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et