Batı Trakya’daki Balkan çayı Alzheimer hastalığıyla mücadelede faydalı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki Balkan çayı Alzheimer hastalığıyla mücadelede faydalı

Alman bilim insanları Batı Trakya’da Balkan çayı olarak bilinen Yunanistan’daki dağ çayının (çay tu vunu) Alzheimer hastalığıyla mücadelede en etkin sonucu verdiğini ortaya çıkardı.

Azınlıkçada  Kathimerini gazetesinden aktardığı röportajda konuşan Alman Magdeburg Üniversitesi Nöroloji Profesörü Jens Pahnke önemli açıklamalarda bulundu.

Yirmi kişilik ekibinin uzun süredir bitkileri analiz ettiğini ve kobaylarda denediğini belirten Alman Profesör “İnternette yaptığımız araştırma sonucu Balkan dağ çayının özellikleri hakkında bilgi edindik ve sipariş etmeye karar verdik. En iyi sonuçları da Yunanistan’daki dağ çayıyla elde ettik!” diyor.

Azınlıkça’nın aktardığına göre Prof. Pahnke “Bu çay 25 gün boyunca farelere verildiğinde, beyindeki hasarı yüzde 80 oranında kısıtlıyor. Yunan dağ çayından sonra en etkili sonucu ise hasarı %70 kısıtlayan Τhiethylperazin maddesi idi” diyor.

38 yaşındaki profesör çayın etkilerini insanlarda da denediğini anlatırken “6 ay boyunca her gün çayı içildiğinde, Alzheimer hastalığı 9 ay önceki düzeye geri dönüyor ve daha sonra önemli ölçüde sabitleşiyor” ifadelerini kullanıyor ve ekliyor:

“Hafıza ve yön bulma sorunu olan bir hastam vardı. Tek başına tuvalete gidemeyecek duruma kadar gelmişti. İki ay boyunca çay verdik. İyileşme o kadar inanılmaz ki şimdi bir arkadaşıyla birlikte İsviçre Alpleri’nde tatil yapmaya hazırlanıyor”.

Alman doktor şimdilik herkese günde ister soğuk ister sıcak olsun birkaç bardak çay içmeyi tavsiye ederken “Alzheimer ile ilgili ne kadar iyi önlem alınırsa o kadar iyidir” hatırlatmasında bulunuyor.

Magdeburg’daki bilim ekibi önümüzdeki iki yıl içerisinde Balkan çayından bir ilaç üretmeye çalışacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...