‘Yunanistan’da kış lastiği zorunlu olsun’ - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

‘Yunanistan’da kış lastiği zorunlu olsun’

araba lastigi 1

Yunanistan’da son dönemde etkili olan soğuk ve karlı havalar sonrası otomotiv sektörü uzmanları araç lastikleri konusunda uyardı.

Azınlıkça’nın newsauto.gr sitesinden aktardığı makalede meteorologların Kuzey Avrupa bölgesinde hava şartlarının değiştiğine vurgu yaptığına dikkat çekiliyor. Kış aylarındaki hava koşullarının, artık Yunanistan gibi sıcak ülkelerde bile daha ağır olduğu belirtilirken, son yıllarda başkent Atina’nın içinde yer aldığı Attiki’ye sürekli kar yağdığı hatırlatılıyor.

Bu nedenle yollarda daha acı sonuçların yaşanmaması için ülkenin belirli bölgelerinde kış lastiği uygulamasının devlet tarafından yeniden gözden geçirilmesi öneriliyor.  

Örneğin soğukların ve kar yağışının diğer bölgelere göre yoğun olmadığı Attiki’de Aralık’tan Şubat sonuna kadar kış lastiğinin zorunlu hale getirilebileceği ifade edilirken, Batı Trakya’nın da içinde yer aldığı kuzey Yunanistan bölgesi için ise bu uygulamanın Kasım-Mart dönemini kapsayabileceği ifade ediliyor.

Otomotiv sektörü yetkilileri bu öneriyle maliyeti mazeret gösterecekler ise, bunun gerçeği yansıtmadığını ve iki set lastiğe sahip olanların sürekli aynı lastikleri kullanmayacağı için lastiklerini daha fazla kullanabileceğini kaydediyor.

Avusturya, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Letonya, Litvanya, Norveç ve daha birçok Avrupa ülkesinde belirli dönemlerde kış lastiği uygulamasının zorunlu olduğu da makalede yer verilen bilgiler arasında.

Arzulayanlar makalenin Yunanca tam metnine BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilir:

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et