Η μαρτυρία μιας 13χρονης ότι κάποιος την ακολούθησε στο δρόμο - Azınlıkça
Uncategorized

Η μαρτυρία μιας 13χρονης ότι κάποιος την ακολούθησε στο δρόμο

13 yaşındaki kız Gümülcine’de okul çıkışı takip edildi iddiası

Gümülcine’de (Komotini) 13 yaşındaki bir kız çocuğu, küçük kardeşini ilkokuldan almak için gittiği sırada takip edildiğini savundu.

Η μαρτυρία μιας 13χρονης ότι κάποιος την ακολούθησε στο δρόμο

Η μαρτυρία μίας πρώην μαθήτριας του 11ου δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, ότι κάποιος την ακολούθησε στο δρόμο, βρίσκεται πίσω από τη φήμη περί αρπαγής ανήλικης, που κυκλοφόρησε ευρέως από στόμα σε στόμα, με συνέπεια να προκαλέσει την εύλογη ανησυχία όσων την άκουσαν.

Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταγγέλθηκε στην αστυνομία, την ημέρα κατά την οποία έλαβε χώρα. Τις πραγματικές του διαστάσεις παρουσίασε στον «Χ» ο διευθυντής του 11ου δημοτικού σχολείου Γιώργος Σερμπέζης με τον οποίον επικοινώνησε η εφημερίδα μας.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου συνέβησαν όλα. Μία 13χρονη κοπέλα, πρώην μαθήτρια του 11ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής και εγγεγραμμένη σήμερα σε δημοτικό σχολείο της Σίνδου Θεσσαλονίκης, έλαβε την εντολή από την μητέρα της να παραλάβει την μικρότερη αδερφή της από το 11ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, όπου εκείνη φοιτά, γιατί η ίδια δεν μπορούσε. Η παραλαβή της μαθήτριας της τρίτης τάξης του δημοτικού θα γινόταν μετά τη λήξη του ολοήμερου, δηλαδή στις 4 το μεσημέρι.

Όντως στις 4 το μεσημέρι η 13χρονη αδερφή της μαθήτριας εμφανίστηκε στο 11ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, αναστατωμένη για να καταγγείλει στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό στο ολοήμερο ότι κάποιος την ακολουθούσε στο δρόμο από το σπίτι της. Η εκπαιδευτικός αμέσως ενημέρωσε τον διευθυντή του σχολείου κ. Σερμπέζη, ο οποίος την συμβούλεψε να καλέσει την αστυνομία. Αυτό και έγινε. Άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ εμφανίστηκαν στο σχολείο και αποφασίστηκε, για προληπτικούς λόγους, οι δύο αδερφές να μεταφερθούν στο σπίτι τους από εκπαιδευτικούς του σχολείου, συνοδεία των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ για τα περαιτέρω, δηλαδή αν θα γίνει επίσημη καταγγελία η ευθύνη ανήκει στην οικογένεια της 13χρονης. Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρμόδιες Αρχές για να ελέγξουν όλες τις πτυχές του συμβάντος.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου το πρωί στο σχολείο μεταξύ γονέων και καθηγητών, ημέρα κατά την οποία παραδίδονταν οι βαθμολογίες, με τον διευθυντή Γιώργο Σερμπέζη να εξηγεί τι συνέβη και όσα ακολούθησαν τη μαρτυρία της ανήλικης.

Σε κάθε περίπτωση όμως η φημολογία δε θα πρέπει να δίνει «τροφή» σε γεγονότα που ποτέ δεν έλαβαν χώρα, με συνέπεια να καλλιεργείται κλίμα κινδυνολογίας. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et