Hrisohoidis: Son iki yılda yedi ‘cihatçı’ yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hrisohoidis: Son iki yılda yedi ‘cihatçı’ yakalandı

mihalis hrisohoidis

Vatandaşı Koruma Bakanlığı son yedi yıl içerisinde ülkede IŞİD ile irtibatları nedeniyle yakalanan kişilerin sayısını açıkladı.

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Hrisohoidis, 2017-2019 yılları arasında yedi  “cihatçı”nın tutuklandığını açıkladı.

Ahval’in haberine göre Yunan Parlamentosuna sunulan “IŞİD savaşçılarının Yunanistan’dan geçişi” konulu soru önergesine Yunan Vatandaşı Koruma Bakanı Hrisohoidis cevap verdi.

Bakan verdiği cevapta 2017 yılından 14 Ağustos 2019 yılına kadar Yunanistan’da “haklarında gerek Avrupa gerekse de uluslararası tutuklama emri bulunan ya da yapılan önsoruşturmalarda şüpheli ekstremist faaliyetlerde bulunduğu ortaya çıkan toplam yedi yabancı uyruklu şahıs Yunan emniyet güçleri tarafından tutuklandı” ifadelerini kullandı.

Yunan Bakan “uluslararası gelişmeleri takip ettiklerini ve gerekli önlemleri aldıklarını” sözlerine eklerken “Yunan yetkili makamlar olası şüpheli ekstremist faaliyetlerin tespiti için sürekli teyakkuz halindeler. Ekstremist-İslamcı kişilerin faaliyetleriyle ilgili kendilerine ulaşan bilgileri analiz ediyor ve sorumluluk alanlarından geçen kişileri denetliyorlar” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et