Batı Trakya’daki ilaç eksikliği sorunu mahkemelik oluyor! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki ilaç eksikliği sorunu mahkemelik oluyor!

Batı Trakya’daki ilaç eksikliği sorunu mahkemelik oluyor!

Rodop Eczacılar Birliği kronikleşen ilaç eksikliği sorunu için savcılığa başvurmaya hazırlanıyor.

Rodop Eczacılar Birliği Başkanı Aleksandros Tsapekos “bu kronik sorunla ilgili devletin tutumunu belirlemesi gerektiğini” dile getirirken “hastaların tedavilerini yapamadıklarını ve bu durumunun kamu sağlığına tehlike teşkil ettiğini” belirtti.

Yetişkinler için Hepatit B, çocukların için Hepatit A, tetanos ve suçiçeği gibi temel aşılarda eksiklik yaşandığını belirten Tsapekos, kemik hatalıkları için verilen haplar gibi 19 önemli ilacın da eczane raflarında bulunmadığını kaydetti.

“Devlet doğru yönde inisiyatif üstlenmeze, bu sorun devam edecektir” diyen Tsapekos kendilerinin de hastalara doğru hizmet edemediklerini ve zor durumda kaldıklarını belirtti.

Derneğin hukuk danışmanına Gümülcine’de savcılıkla görüşmesi için talimat verdiklerini söyleyen Rodop Eczacılar Birliği Başkanı Azınlıkça’nın aktardığına göre “Bu durum böyle devam edemez” dedi.

İhracat kısıtlanmalı

Bu konudaki en önemli sorunun ise ilaç depolarının yapmış olduğu ihracattan kaynaklandığını belirten Tsapekos, ihracatın yasal ancak orantısız bir şekilde yapıldığını burguladı.

İlaç sıkıntısının %90’ının ihraç edilen ilaçlardan kaynaklandığına dikkat çeken Başkan Tsapekos, ilaç depolarının aynı ilaçların daha yüksek fiyattan satılığı ülkelere ihracat yaptığını kaydederek “Önce yurtiçi ihtiyaçlar karşılanıp sonra artan ilaçlar ihraç edileceğine, tam tersi oluyor. Kar marjı da yüksek olduğu için orantısız ihracat var” dedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et