Gümülcine’de köpek zehirleriyle çocuklar tehlike altında! - Azınlıkça
Ειδήσεις

Gümülcine’de köpek zehirleriyle çocuklar tehlike altında!

Gümülcine’de köpek zehirleriyle çocuklar tehlike altında!

Gümülcine’de (Komotini) bazı kişiler sokak hayvanlarını öldürmek için zehirli yiyecekten yakıcı maddeler içeren sıvılara kadar birçok yola başvuruyor.

Sokak köpekleri, Yunanistan’ın birçok şehrinde olduğu gibi son yıllarda Batı Trakya’da da önemli bir soruna dönüşmüş durumda. Gümülcine’de de her yıl onlarca vatandaş sokak köpekleri tarafından ısırılıyor. Çok şükür ki şu ana kadar bir can kaybı yaşanmış değil.

Ancak bu sorunun çözümü kesinlikle hayvanları katletmekten geçmiyor! Bu sorundan düzgün çalışmayan belediye yöneticileri ve meclis üyeleri sorumlu. Maalesef son dönemde sokak hayvanlarına yönelik bir “saldırı” söz konusu. Hatta bazı durumlarda, sahipli hayvanların dahi hedef alındığı görülüyor.

Yetkililer, bilinçsiz şahısların sokak hayvanlarını zehirleyerek öldürmek için zehirli yiyecekleri bıraktıkları noktaların, çocuklar ve özellikle de küçük çocuklar için de tehlike saçtığına dikkat çekerek aileleri uyarıyorlar.

Zehirli yiyecek olayı sadece Gümülcine ile sınırlı değil. Batı Trakya’da Rodop ilindeki birçok köyde de hayvanların zehirlendiği görülüyor. Hatta sahipli köpeklerin bulunduğu avlu ve bahçelere de zehirli yiyecek atıldığı görülüyor.

2018 yılının sadece ilk 4 ayında polise hayvan istismarıyla ilgili 18 suç duyurusu yapıldı. Hayvanlara yönelik şiddet, yaralama ve öldürme vakalarının genellikle polise bildirilmediği göz önünde bulundurulursa, gerçek rakamlar bunun 2-3 katı desek abartmış olmayız.

En son dün Azınlıkça’da yer verilen eski Satıköy otobüs durağında kafası kopartılmış halde bulunan 7 köpek yavrusu olayı büyük yankı uyandırdı ve tepkileri beraberinde getirdi. Dileriz ki bu son vaka olur ve hayvanlar konusunda bilinçlenmemize yol açar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et