Türkiye, Yunanistan ile mülteci geri kabul anlaşmasını durdurdu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye, Yunanistan ile mülteci geri kabul anlaşmasını durdurdu

308641

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan asker krizi mülteci anlaşmasını vurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’la ikili geri kabul anlaşmasının durdurulduğunu söyledi.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan asker krizi sürüyor. Atina, Ankara’dan casusluk iddiasıyla Türkiye sınırında gözaltına alınıp tutuklanan iki Yunan askerinin serbest bırakılmasını istiyor. Ankara’nın Atina’dan talebi ise iki yıldır sürüyor.

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçan sekiz ‘FETÖ’ şüphelisi askerin iadesini istemişti. Israra rağmen askerler iade edilmemiş, geçen gün tüm askerler korumalı olarak serbest bırakılmıştı.Gazeteciler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na “Yunanistan’da yargılandıktan sonra serbest bırakılan FETÖ üyeleri sonrası bu ülkeye bir yaptırım olacak mı?’ sorusunu sordu. Çavuşoğlu şu yanıtı verdi:

“Yunanistan’ın yaptığı kabul edilemez. Darbelerden en çok çeken ülke Yunanistan’dır. Hükümet bu konuyu gerçekten çözmek istiyor. Yunanistan’a Batı’dan çok büyük baskı var, özellikle Yunan yargısına. Onlara dışarıdan çok baskı var”

Bakan Çavuşoğlu, AB ile göçmen anlaşmasını hatırlattı, bunun uygulandığını belirtti ve “Yunanistan’la ilgili bir de ikili düzeyde geri kabul anlaşmamız var, şu anda geri kabul anlaşmamızı durdurduk. Süreç tam bitmedi ama Yunanistan’a yönelik çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Kaynak: https://ahvalnews2.com/tr/turkiye-yunanistan/ankara-yunanistan-ile-geri-kabul-anlasmasini-durdurdu

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et