Müftüler, hakaretlere karşı açtıkları davayı kazandılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Müftüler, hakaretlere karşı açtıkları davayı kazandılar

muftuler 11

Gümülcine Müftüsü Hafız Cemali Meço ve İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Şinikoğlu, İskeçe (Xanthi) merkezli yayın yapan Millet gazetesinin başyazarı Feyzullah Hasankahya ve gazetenin sahip sorumlusu Cengiz Ömer aleyhine açtıkları hakaret ve iftira davasını kazandılar.

İskeçe Üç Hakimli Ceza Mahkemesi tarafından 6 Haziran Çarşamba günü görüşülen davada Feyzullah Hasankahya ile Cengiz Ömer ayrı ayrı 20’şer ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Millet gazetesi başyazarı Feyzullah Hasankahya, kaleme aldığı makalelerinde Gümülcine ve İskeçe müftüleri Meço ve Şinikoğlu hakkında “sahtekar” “dolandırıcı” “yüzsüz” “kansız” “vicdansız kuklalar” “işbirlikçi” “gayri meşru” “hain müftüler” “çakma” “sahte olmakla kalmayıp, sahtenin de kötüsü kandırmak üzere tasarlanmış olan kötü taklit, uyduruk” “sarık ve cübbe giymiş zavallılar ve rezillikleri” gibi edebe sığmayacak hakaretli ifadeler kullanmış, bunun üzerine Gümülcine ve İskeçe Müftüleri Cemali Meço ve M. Emin Şinikoğlu kendisi ve yayın yaptığı gazete sorumlusu hakkında hakaret davası açmıştı.

İskeçe Üç Hakimli Ceza Mahkemesinde görüşülen davada Mahkeme heyeti Millet gazetesinde yayınlanan hakaret içerikli kavramların Feyzullah Hasan Kahya ve Cengiz Ömer tarafından ispat edilemediğinin hükmedilmesi üzerine kendilerini “hakaret ve iftira” suçlarından 20’şer ay hapis cezasına çarptırdığı öğrenildi.

Millet gazetesi sahip sorumlusu Cengiz Ömer ve gazetenin başyazarı Feyzullah Hasan Kahya’nın davayı istinafa taşıyacakları belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et