Yunanistan’da bu sene hedef 32 milyon turist - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da bu sene hedef 32 milyon turist

 Yunanistan’da bu sene hedef 32 milyon turist

İngiliz The Guardian gazetesinde yayınlanan habere göre, Yunanistan bu yıl tüm zamanların rekorunu kırarak 32 milyon turist ağırlayacak.

Geçtiğimiz yıllarda kriz atlatan Yunanistan’ın, turizmde son üç yıldır her sene ziyaretçilerin 2 milyon civarında artmasının da katkılarıyla bunalımdan sıyrıldığı belirtildi.

Yunanistan’ın önde gelen çevrecilerinden olan Nikos Chrysogelos, ”Daha ve daha fazla turist ağırlayamayız. Küçük toplulukların yaşadığı küçücük adalarda 1 milyon turisti misafir edemeyiz. Alt yapının yetersizliğinden kaynaklı bir tehlike söz konusu. Sadece rakamlara odaklanırsak sürdürülebilir bir turizm modeli geliştirmezsek, bu durum kocaman bir bumeranga dönüşür ve gelip bizi vurur.” dedi. Geçtiğimiz yıl 2 milyon turist alan Santorini adasının belediye başkanı Nikos Zorzos, kruvaziyer gemileri ile adaya gelen yolcu sayısına 8 bin sınırlaması getirmişti.

Nikos Zorzos, ”Bu çok radikal bir yükselme. Bir sürü arıtma tesisi kuruyoruz. Bunlardan bir tanesi Yunanistan’ın en büyüğü. Ne var ki, önümüzdeki 5 yıl gibi bir sürede bunlar da yetersiz hale gelecek.” dedi.

Yunanistan’da her 5 kişiden biri, turizm sektöründe çalışıyor. Ülkeye giren 100 birim dövizin 25 birimini turizm getiriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et