Batı Trakya’daki intiharları sordu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’daki intiharları sordu

Batı Trakya’daki intiharları sordu

Bağımsız milletvekili Stathis Panagoulis İçişleri Bakanına hitaben sunduğu “Yunanistan’daki intihar vakalarındaki büyük artışı” konu alan soru önergesinde Batı Trakya’ya değindi.

“Vatandaşların fakirlik, uzun süreli işsizlik ve memorandum politikalarının yol açtığı psikolojik sorunlar nedeniyle intiharı çıkış yolu olarak gördüğü” belirtilen soru önergesinde Mart ayı sonlarında Rodop ilinde yaşamına son veren 46 yaşındaki bir kadın ile 33 yaşındaki bir adama ve Dedeağaç’ta (Alexandroupoli) intihar eden 20 yaşındaki Tıp Fakültesi öğrencisi genç kıza da atıfta bulunuldu.

İntihar edenlerin ekseri çoğunluğunun uzun süreli ekonomik ve barınma sorunları yaşadığına dikkat çekilirken “Yunanistan İstatistik Kurumunun verilerine göre 2008-2013 döneminden itibaren önceki yıllara kıyasla intiharlarda %43,3 oranında artış var. 2014 yılında 514 kişi yaşamına son verirken, 2015 yılı 615 intiharla olumsuz bir rekor olarak kayıtlar geçti” ifadeleri yer aldı.

Azınlıkça’nın aktardığına göre İçişleri Bakanına yöneltilen sorular ise şöyle:

1) Bu şok edici intihar oranlarını engellemek için bu tür davranışların önüne geçme amaçlı temel önlemler neden alınmadı?

2) İntiharların daha etkin bir şekilde önlenmesi için ne yapmayı ve hangi araçlarla yapmayı düşünüyorsunuz?

3) 1 Ocak 2015 tarihinden bu yana Yunan Polisi’nin resmi kayıtlarını geçmiş olan ve ölümle sonuçlanmayan intihar girişimleriyle ilgili verilerin de Yunan Parlamentosuna sunulmasını talep ediyorum.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et