Dedeağaç’ta Pazartesi günü Avantos Mahallesi’nin sorunları konuşulacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’ta Pazartesi günü Avantos Mahallesi’nin sorunları konuşulacak

Dedeağaç’ta Pazartesi günü Avantos Mahallesi’nin sorunları konuşulacak

Dedeağaç’ın (Alexandroupoli) Avantos Mahallesini ve mahalle sakinlerini yakından ilgilendiren konuların ve sorunların ele alınacağı toplantının tarihi belli oldu.

Açık toplantının 16 Nisan Pazartesi akşamı saat 19.00’da Dedeağaç Belediyesinin ikinci katında bulunan ve belediye meclis toplantılarının yapıldığı salonda gerçekleştirileceği kaydedildi

Dedeağaç Belediyesinde Anadilleri Türkçe –Dinleri Müslüman Olan Vatandaşların Dayanışma ve Kalkınma Spor ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Dağlı konuyla ilgili olarak e-evros.gr sitesine daha önce yaptığı açıklamalarda “Bize ‘Avantos Müslümanları’ diyorlar, değiliz. Şimdi Avantos’ta bulunan bu mahalle her zaman orada değildi, son yıllarda oluştu. Daha doğrusu oluşmasına izin verildi. Bazı evler vardı, ancak son 20-30 senede diğerleri de inşa edilmeye başlandı ve bölge bu duruma geldi, tabi devlet olaylara kayıtsız kaldı” ifadelerini kullanmıştı.

Azınlıkça’nın Türkçeye çevirdiği haberde Yaşar Dağlı “İnsanlar ev yapacak yer arıyordu, ev sahibi olmak istiyordu ve bu bölgeye bir yönlendirme oldu. Kasıtlı bir şekilde olup olmadığını bilemiyorum ancak her halükârda örgütlü şekilde olmadı. Evlerde doğru yapılaşma yok, sokaklar çok dar ve tüm bunlar şehir planına bile dahil edilmiş değil. Daha yakın zamana kadar mahalledeki bütün evleri su basıyordu” şeklinde konuşmuştu.

İLGİLİ HABERLER

Yaşar Dağlı: Nihayet Dedeağaç’taki Avantos mahallesinin sorunları konuşulacak

Avantos Mahallesinin sorunları Dedeağaç Belediye Meclisinde görüşülecek

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et