Yaşar Dağlı: Nihayet Dedeağaç’taki Avantos mahallesinin sorunları konuşulacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yaşar Dağlı: Nihayet Dedeağaç’taki Avantos mahallesinin sorunları konuşulacak

Yaşar Dağlı: Nihayet Dedeağaç’taki Avantos mahallesinin sorunları konuşulacak

Dedeağaç’ın (Alexandroupoli) Avantos Mahallesinde yaşayan azınlık bireylerinin sorunları gelecek ay başında hükümet yetkililerine aktarılacak.

Reportal.gr sitesinin aktardığı bilgilere göre Dedeağaç Belediyesinde Anadilleri Türkçe –Dinleri Müslüman Olan Vatandaşların Dayanışma ve Kalkınma Spor ve Kültür Derneği Başkanı Yaşar Dağlı Atina’da bir bakanın başını çektiği hükümet kurmaylarından oluşan heyetle görüşecek.

Yaşar Dağlı “Avantos’ta devletin olmadığı hissinin hakim olduğunu” belirterek bu nedenle mahallelerinin sorunlarının Dedeağaç Belediye Meclisinde görüşülmesini talep ettiklerini ifade ediyor. Dağlı sorunlarının belediye meclisinde görüşülme talebini kabul eden Belediye Başkanı Lambakis’e teşekkürlerini sunarken, azınlıkça’nın aktardığına göre toplantıdan “Avantos’taki yaşam kalitesini yükseltecek bir planlama kararının” çıkmasını ümit ediyor.

“Onlarca sorunumuz var” ifadelerini kullanan Dağlı “Gelip mahallemizi görsünler” diyor. Çift vardiya çalışan Dedeağaç azınlık ilkokulunun işleyişinin iyileştirilmesini talep eden Yaşar Dağlı çocukların yetiştiği ortamdaki sorunlara da dikkat çekiyor. Bu ortamda bir çocuk parkının bile bulunmadığını belirten Dernek Başkanı Dağlı, bir genelev bulunduğunu ve bölge sakinlerinin bu genelevin başka bir yere taşınmasını istediklerini aktarıyor. Son olarak Yaşar Dağlı “nihayet hep birlikte aynı masaya oturacaklar ve mahallemizin sorunlarıyla ilgilenecekler” şeklinde gelişmelere olumlu yaklaşıyor.

İLGİLİ HABER

Avantos Mahallesinin sorunları Dedeağaç Belediye Meclisinde görüşülecek

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et