Ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της οδού Άβαντος - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της οδού Άβαντος

Ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα της οδού Άβαντος

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο, 2ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί ευρεία ανοιχτή συνάντηση όπου θα διεξαχθεί συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούν τον οικισμό της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη και τους εκεί διαμένοντες πολίτες.

“Μας αποκαλούν ‘Οι Μουσουλμάνοι της Άβαντος’, δεν είμαστε. Αυτή η γειτονιά που υπάρχει πλέον στην Άβαντος δεν υπήρχε πάντα, τις τελευταίες δεκαετίες δημιουργήθηκε ή σωστότερα την άφησαν να δημιουργηθεί. Υπήρχαν κάποια σπίτια, όμως τα τελευταία 20 – 30 χρόνια ξεκίνησαν να χτίζονται και τα υπόλοιπα που έφεραν την περιοχή σε αυτή την κατάσταση με το κράτος να παρακολουθεί αμέτοχο” είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη που παραχώρησε στο e-evros,.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου των Μουσουλμάνων, Δαγλή Γιασάρ.

Συνεχίζει, αναφερόμενος στην υποβαθμισμένη και παραμελημένη κατάσταση της γειτονιάς: “Ο κόσμος έψαχνε κάπου να χτίσει, να αποκτήσει ένα σπίτι και υπήρξε μια ώθηση προς αυτή την περιοχή. Δεν γνωρίζω αν έγινε εσκεμμένα ή όχι, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν έγινε οργανωμένα. Δεν υπάρχει σωστή δόμηση στα σπίτια, οι δρόμοι είναι πολύ μικροί και όλα αυτά δεν είναι ενταγμένα καν στο σχέδιο της πόλης. Μέχρι τώρα τελευταία πλημμύριζαν όλα τα σπίτια της περιοχής. Όλα αυτά υποβαθμίζουν την πόλη της Αλεξανδρούπολης”.

Τη Δευτέρα λοιπόν επρόκειτο να συζητηθούν τα ζητήματα που αφορούν τον οικισμό στην οδό Άβαντος