Balıkçı Ali Tahir: Vatanımı bırakmak istemiyorum! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Balıkçı Ali Tahir: Vatanımı bırakmak istemiyorum!

Balıkçı Ali Tahir: Vatanımı bırakmak istemiyorum!

Yunanistan’daki mali krizin Gümülcine’de (Komotini) vatandaşların balık tercihlerini de etkilediği görülüyor.

ERT Komotini devlet radyosundan gazeteci Maria Nikolau’ya konuşan yılların balık satıcısı Ali Tahir “Şu anda balıklar pahalı, çok işimiz yok. Bir türlü bitmek bilmeyen ekonomik kriz de vurdu, anlayacağınız gündelik zor çıkıyor” diyor. Ali Tahir mahalle mahalle, köy köy dolaşarak balık satmaya çalışıyor. Eskiden öğlene kadar bütün balıklarını sattığını, ancak şimdi daha fazla dolaşması gerektiğini söylüyor.

Balıklarını Kavala’dan temin eden tecrübeli balık satıcısı sardalye, çipura, levrek, kalamar ve karides aldığını dile getirirken, hitap ettiği kesimi iyi bildiği için pahalı balıklar almaktan kaçınıyor. “Millet barbunya veya berlam yemek için kilosuna 12-13 evro vermiyor” diyen Ali Tahir “Köylerde bu kadar pahalıya balık satamıyoruz. Köy sakinleri genelde kilosuna 5-6 evro vererek sardalye ve hamsi alıyor. Artık şehirde bile sardalye ve hamsi istiyorlar” şeklinde konuşuyor.

1986 yılından bu yana bu işi yaptığını anlatan yılların balık satıcısı “Balıkları satana kadar dolaşıyorum. Başka seçeneğimiz yok. Burada mücadeleye devam ediyoruz, aksi takdirde bizim de Almanya’ya gitmemiz gerekiyor. Vatanımı bırakmak istemiyorum” diyor ve son olarak “Herkese sağlık diliyorum. Krizle mücadele etmek ve çalışmak için sağlıklı olalım” mesajını gönderiyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et