Gümülcine Motosiklet Derneği öğrencilere güvenli motosiklet kullanımını anlattı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Motosiklet Derneği öğrencilere güvenli motosiklet kullanımını anlattı

Gümülcine Motosiklet Derneği öğrencilere güvenli motosiklet kullanımını anlattı

Rodop iline bağlı Kalanca (N. Kallisti) Ortaokulu öğrencilerine motosiklet ve motosiklet kullanımı hakkında bilgilendirme amaçlı etkinlik düzenlendi.

Gümülcine Motosiklet Derneğinin İskeçe Motosiklet Derneği ile işbirliği çerçevesinde Motothesis Enstitüsü ve Yunanistan Motosiklet Federasyonu desteğiyle hayata geçirdiği “Motosiklet Kullanarak Seviniyorum” adlı program kapsamında Kalanca Ortaokulunda etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin amacı önümüzdeki yıllarda motosiklet ehliyeti alacak olan 14-17 yaş aralığındaki çocukları motosiklet konusunda bilgilendirmek ve motosiklet kullanmaya hazırlamak.

Gümülcine Motosiklet Derneği yetkilileri azınlıkça’nın aktardığına göre “Bu program biz motosikletçilerin motosiklete nasıl baktığımızı ve güvenli bir şekilde nasıl kullandığımızı çocuklara aktarmayı amaçlıyor. Böylece bir motosiklet kullanıcısının neler giymesi ve takması gerektiğinden, motosikletinden hangi noktalara dikkat etmesi ve yoldaki davranışlarına kadar birçok konuda bilgi sunuyoruz” diyor.

Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση της μοτοσικλέτας προς μαθητές γυμνασίου

Program kapsamında ortaokul çocukları motosikletçilerin kullandığı mont, eldiven, kask gibi ekipmanı yakında görme fırsatı buldu. Özellikle de kask konusunu büyük vurgu yapıldı ve motosiklet kullanıcılarının her daima kask takmaları gerektiğinin altı çizildi.

Etkinliğin sonunda ise ortaokula götürülen bir motosiklet üzerinde çocuklara motosiklete nasıl binildiği, arkada bulunan kişiyle iletişimin nasıl kullanıldığı ve kaskın doğru kullanımı hakkında canlı bilgi verildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et