Αρχισε η λειτουργία της πρώτης ΤΟΜΥ στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αρχισε η λειτουργία της πρώτης ΤΟΜΥ στην Κομοτηνή

Αρχισε η λειτουργία της πρώτης ΤΟΜΥ στην Κομοτηνή

Με μία πολύ θετική είδηση αναφορικά με τον ιατρικό “χάρτη” της Κομοτηνής, ξημερώνει η Παρασκευή 2 Μαρτίου.

 Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή ξεκίνησε τη λειτουργία της η πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), η οποία στεγάζεται στην περιοχή της Εκτενεπόλ, στο κτίριο του ΕΚΑΒ, πίσω από το μουσικό σχολείο Κομοτηνής.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Τί είναι όμως η ΤΟΜΥ και γιατί είναι σημαντική για την υγεία των ανθρώπων της περιοχής; Πρόκειται για την πρώτη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην Κομοτηνή.

Όπως μας εξηγεί ο διοικητής του Σισμανογλείου “η ΤΟΜΥ είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, το Νοσοκομείο Κομοτηνής η δευτεροβάθμια, και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης η τριτοβάθμια. Με αυτό τον τρόπο συμπληρώνεται το κομμάτι της αλυσίδας που έλειπε από την πόλη, όπου δεν υπήρχε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Είναι στην ουσία η πρώτη εφαρμογή του οικογενειακού ιατρού, όπως λειτουργεί στο εξωτερικό, όπου κανείς δεν πάει πρώτα στο νοσοκομείο, αν δεν πάρει πρώτα γνωμάτευση από τον οικογενειακό ιατρό, για να του πει ότι πρέπει να παραπεμφθεί στο νοσοκομείο”.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

Σημαντικό ερώτημα είναι ποιά περιστατικά περιθάλπει η ΤΟΜΥ. Αρχικά, σημειώνουμε ότι από σήμερα λειτουργεί καθημερινές από τις 07:00 ως τις 23:00, δηλαδή κλείνει μόνο στις οκτώ νυχτερινές ώρες.

Ο κος Φιλιππίδης μας ενημερώνει πιο αναλυτικά: “Η ΤΟΜΥ είναι μία αποκεντρωμένη μονάδα υγείας που έχει ως στόχο να εξυπηρετεί περιστατικά που έχουν κοινά συμπτώματα και όχι τόσο επείγοντα, για παράδειγμα κρυολογήματα, πρώτες εκτιμήσεις από ιατρούς, συνταγογραφήσεις φαρμάκων, αλλά και κάποια περιστατικά που χρήζουν μίας πρώτης αντιμετώπισης αλλά δεν είναι επείγοντα ώστε να έρθουν στο νοσοκομείο. Θα μπορούν να γίνονται και κάποια μικρά ράμματα για μικροεκδορές. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει πως οτιδήποτε τον απασχολεί και αφορά σε κοινές αρρώστιες, θα πρέπει να κατευθύνεται στην ΤΟΜΥ”. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et