Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση της μοτοσικλέτας προς μαθητές γυμνασίου - Azınlıkça
Ειδήσεις

Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση της μοτοσικλέτας προς μαθητές γυμνασίου

Εκδήλωση για την ασφαλή χρήση της μοτοσικλέτας προς μαθητές γυμνασίου

Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Ξάνθης υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ και της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ολοκλήρωσε με επιτυχία την παρουσίαση του προγράμματος, Μοτοσυκλετώντας Χαίρομαι, στο Γυμνάσιο Νέας Καλλίστης.

Το πρόγραμμα αυτό  είναι μια δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 14-17 ετών τα οποία τα επόμενα χρόνια θα αποκτήσουν άδεια ικανότητας οδήγησης.

“Σκοπό έχει να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς οι μοτοσυκλετιστές  βλέπουμε την μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που την χρησιμοποιούμε”, όπως αναφέρουν οι μοτοσυκλετιστές Κομοτηνής σε σχετική ενημέρωση, στην οποία μας παρέχουν πολλές πληροφορίες για την εκδήλωση: “Πιο αναλυτικά, τι εξοπλισμό πρέπει να φέρει ο αναβάτης μιας μοτοσυκλέτας, ποια σημεία ελέγχου πρέπει να προσέχει στο όχημά του, πως πρέπει να είναι η συμπεριφορά του στον δρόμο.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με μπουφάν, γάντια, ζώνη μέσης και ανακάλυψαν τα πρόσθετα προστατευτικά που ενισχύουν τα γόνατα, τους αγκώνες, την πλάτη, τις αρθρώσεις και έτσι ο αναβάτης προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες και σε περίπτωση πτώσης.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η απαραίτητη χρήση κράνους για όλες τις διαδρομές και για όλες τις μοτοσυκλέτες.

Δόθηκαν απαντήσεις στα ερωτήματα των παιδιών και των καθηγητών, που αφορούσαν γενικότερες πληροφορίες για τα κράνη, τον εξοπλισμό, και το πώς θα πρέπει να προετοιμάζονται για τις μικρές ή μεγάλες διαδρομές τους και πως θα πρέπει να ενημερώνουν τον κάθε συνεπιβάτη που ανεβάζουν στο μηχανάκι τους, πως πρέπει να φέρεται έτσι ώστε να είναι ασφαλείς και οι δύο και να μην πέσουν.

Στο τέλος της παρουσίασης, έγινε ζωντανή επίδειξη με μοτοσυκλέτα εν στάσει, για το πώς ανεβαίνουμε στην μοτοσυκλέτα, την επικοινωνία οδηγού συνεπιβάτη και την σωστή χρήση του κράνους κάτι το οποίο προκάλεσε τον ενθουσιασμό των παιδιών. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et