Yanyana filminin galası yapıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yanyana filminin galası yapıldı

Yanyana filminin galası yapıldı

Rumvader Derneği’nin “Yanyana” programı kapsamında hazırlanan ve yönetmenliğini Enis Rıza ile Mesut Tufan’ın yaptığı “Yanyana” filminin galası yapıldı.

Filmin ilk gösteriminin yapıldığı 20 Şubat 2018 tarihindeki etkinliğe İstanbul Rum Ortodoks Ekümenik Patriği Bartholomeos, program sorumlusu Lakis Vingas, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan, avukat Kezban Hatemi, Avrupa Birliği Komisyonu temsilcileri, Avrupa ülkeleri konsolosları, dinî liderler, temsilciler ve azınlık vakıfları başkanları katıldı.

Etkinlik Dani Baran ve Evridiki Piggou’nun programı tanıtan konuşmasıyla başlarken, ikili “Yanyana” programının hedefleri ve bugüne kadar  yapılan faaliyetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Daha sonra söz alan Yanyana Programı Sorumlusu Lakis Vingas “bu program aracılığıyla iletişim eksikliği nedeniyle azınlıklara karşı oluşan olası önyargıların, korkuların ve çekincelerin aşılması için gerekli bir iletişim platformunun oluştuğunu” söyledi.

Yanyana filminin galası yapıldı

Konuşmaların ardından İstanbul, İzmir, İmroz, Mardin ve Antakya’daki azınlık üyelerinin düşünce, anı ve endişelerini yansıtan filmin gösterimi yapıldı. Film aracılığıyla izleyicilere azınlıkları daha iyi tanıma ve onlarla yakınlaşma imkânı sunuluyor.

Etkinlik sonrası verilen kokteylde ise katılımcılar fikir alışverişinde bulunurken, filmin kendilerini duygulandırdığını ifade ettiler. Patrik Bartholomeos da başarılı faaliyetten dolayı tebriklerini sunarken, benzer faaliyetlerin yapılmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et