İşte tatlı krizinden kurtulmanın yolları - Azınlıkça
Yaşam

İşte tatlı krizinden kurtulmanın yolları

İşte tatlı krizinden kurtulmanın yolları

Tatlı krizi bazen çok başarılı giden beslenme planına set vurur ve istenmeyen kilolara davetiye çıkarır.

Özellikle bol seratonin yani mutluluk hormonu salgılamasından dolayı genelde çikolata ve çikolatalı besinlere ihtiyaç duyulur.

Öncelikle eğer çok sık tatlı krizine giriyor ve kendinize hakim olamıyorsanız altta yatan ciddi bir sağlık sorunu olup olmadığından emin olmak için bir hekime danışınız. Bunun dışında tatlı krizinden nasıl kurtuluruz diyenler için harika önerilerimizi sıralamaya başlayalım.

Kuru Meyve Mucizesi

Kuru meyveler içeriğinde bulunan doğal şekerler sayesinde kişilerde tatlı krizlerinin önlenmesinde oldukça etkilidir. Kana çabuk karışmasından dolayı kişilerde hızlı bir doygunluğa ulaşmayı sağlar ve tatlı krizlerinde oldukça etkilidir. Özellikle kuru hurma ve kuru yaban mersini tatlı krizlerinde çikolataya benzer etkiler yaratarak tatlı isteğinin bastırılmasında etkilidir.

Doğal Şekerler

Tatlı krizlerini bastırmada ve tatlı krizinden nasıl kurtuluruz sorusunda rafine şeker içeriği bulunmayan tamamen doğal şekere sahip olan ürünlerin tercih edilmesi gerekiyor. bu bakımdan bal ve pekmez ilk aşamada işinizi görebilir. Bal ve pekmez rafine şeker içermeden bir tada sahip olduğu için 1 tatlı kaşığı tüketiminde aksi bir durum yaratacak hastalık yoksa ( diyabet gibi ) sakıncalı değildir.

Meyveli Yoğurtlar

Meyve ile birlikte tüketilen yoğurtlar kişilerde tatlı krizi ile mücadelede oldukça etkilidir.

Eğer mümkünse hazır meyveli yoğurtlar yerine evde kendinizin yarım yağlı yoğurt içine meyveleri küp küp doğrayıp tüketin.

Tarçın

  • Tarçın mucizesi tatlı krizleri ile inanılmaz mucizelere sahiptir.
  • Yapılan bir araştırmada düzenli olarak akşamları ılık süte katılan 1 çay kaşığı tarçın ile tatlı krizlerinin tamamen yok edildiği görülmüştür.
  • Canınız çok tatlı istediğinde süt yada yoğurdunuza dökeceğiniz tarçın ile bu isteği bastırmak mümkündür.
  • Tarçını meyve ile buluşturmak tatlı krizinden nasıl kurtuluruz diyenler için ve tatlı krizleri ile mücadelede etkidir.

Tatlı krizleri genelde psikolojik yani stres kaynaklıdır. Bu bakımdan yanınızda sürekli tatlı ve şekerli besinler bulundurmak yerine kuru meyve gibi ürünler bulundurarak bunu alışkanlık haline getirip tatlı krizlerinizden daha kalıcı olarak kurtulmanız da bu sayede mümkündür.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.