Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Yanyana» - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Yanyana»

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Yanyana»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2018, η πρώτη προβολή της ταινίας «Yanyana», που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματός Yanyana και σκηνοθετήθηκε από τους Enis Riza και Mesut Tufan, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Σαρίγιερ Yaşar Kemal.

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο δήμαρχος του Δήμου Σαρίγιερ Şükrü Genç, ο αρχιεπίσκοπος Aram Ateşyan, η δικηγόρος Kezban Hatemi,
οι εκπρόσωποι της επιτροπής της ΕΕ, πρόξενοι ευρωπαϊκών χωρών, αντιπρόσωποι θρησκευτικών ηγετών, πρόεδροι μειονοτικών βακουφιών καθώς και φίλοι του προγράμματος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος από τους Dani Baran και Ευρυδίκη Πίγγου, οι οποίοι τόνισαν τους στόχους των δράσεων μας καθώς επίσης ενημέρωσαν το κοινό για τις δράσεις που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας «Yanyana»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε, ο υπεύθυνος του προγράμματος κ. Λάκης Βίγκας ο οποίος υπογράμμισε ότι μέσω αυτού του προγράμματος δημιουργείται μια πλατφόρμα επικοινωνίας, απαραίτητη για να ξεπεραστούν οι φόβοι, οι δισταγμοί και οι πιθανές προκαταλήψεις που υπάρχουν απέναντι στις μειονότητες εξαιτίας της έλλειψης επικοινωνίας.

Με την ολοκλήρωση των ομιλίων, προβλήθηκε η ταινία η οποία παρουσιάζει τις σκέψεις, τις μνήμες και τους προβληματισμούς μεινοτικών μελών από την Πόλη, την Σμύρνη, την Ίμβρο,
το Μάρντιν και την Αντιόχεια. Με αφορμή μια συνάντηση φίλων γύρω από ένα τραπέζι, οι θεατές έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά και να γνωρίσουν καλύτερα τις μειονότητες.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε κοκτέιλ όπου οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν απόψεις και εξέφρασαν τη συγκίνηση που τους προκάλεσε η ταινία. Ιδιαίτερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος συνεχάρη την ομάδα για τις επιτυχημένες προσπαθείες τους και τόνισε την ανάγκη για παρόμοιες δράσεις.

Πηγή: Rumvader

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.