Yunanistan’da 80 yaş üstü yaşlıların sayısı giderek artıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 80 yaş üstü yaşlıların sayısı giderek artıyor

Tesalya Üniversitesi Demografik ve Sosyal Analizler Laboratuarı tarafından yapılan araştırmaya göre Yunanistan’da çok yaşlı nüfusun sayısı artıyor.

Son on yılın verilerini baz alan araştırma sonuçları 2016’da Yunanistan’ın ve tabi diğer güney Avrupa ülkelerinin en yüksek çok yaşlılar endeksine sahip olduğunu ortaya koydu. Kısacası 65 yaş üzeri nüfus içerisinde en fazla 80 yaş ve üzeri nüfusa sahip ülkeler arasında olduğu ortaya çıkıyor.

80 yaş ve üzeri nüfusun en çok bulunduğu iller ise Yunanistan’ın Evritania, Grevena, Lakonia ve Arkadia gibi dağlık illeri. 

Araştırmacılar önümüzdeki yirmi yıl içerisinde de çok yaşlı nüfusun sayısının yükselmeye devam edeceğine dikkat çekiyor. Bu durum da özellikle de genç ve çok yaşlı nüfus arasındaki orantısızlığın daha yoğun olarak görüldüğü yerel üretim sistemlerinin ve genel anlamda ülkenin ekonomik modelinin nasıl yeniden yapılandırılabileceği sorusunu gündeme getiriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...