Kan tahlilleri parayla oldu: Mikrobiyologlar hükümeti suçluyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kan tahlilleri parayla oldu: Mikrobiyologlar hükümeti suçluyor

Kan tahlilleri parayla oldu: Mikrobiyologlar hükümeti suçluyor

Yunanistan’da sigortalı vatandaşlar devletin bundan böyle laboratuar tahlillerini sorun hallolana kadar kendi ceplerinden ödemek zorunda kalacak.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan’da hükümetten alacaklarını tahsil edemeyen mikrobiyologlar, işletmelerini kapatarak SYRIZA hükümetine tepki gösterme kararı almı ve Pazartesi-Salı günleri greve gitmişti.

Birinci Dereceli Sağlık Hizmetleri kurumaları tarafından yapılan açıklamada EOPPY ile imzalanan anlaşmanın feshi için sürecin hızlandırılacağı kaydedilirken, laboratuar tahlili için doktordan verilen reçetede yazan fiyatın sigortalı vatandaşlar tarafından karşılanacağı ve sigortalı vatandaşların alacakları makbuzla parayı EOPPY’den talep edebileceği belirtildi.

Azınlıkça’nın aktardığına göre sadece kanser hastalarına ve sigortalı vatandaşın hayati tehlikesi bulunan durumlarda yapılacak laboratuar tahlillerinden ücret alınmayacağı kaydedildi.

Sağlık Bakanı Andreas Ksanthos ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada sigortalı vatandaşların tahliller için ödeyeceği ücreti geri almayacağını vurgularken, böyle bir şeyin mikrobiyolog ve tanı merkezleriyle EOPPY arasında imzalanan anlaşmada öngörülmediğini kaydetti. Bakan ayrıca hastanelerde öğleden sonra yapılan laboratuar tahlili sayısına getirilen kısıtlamanın kaldırılması ve daha çok ihtiyacın karşılanabilmesi için çaba sarf edildiğini ifade etti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.