Başbakan Tsipras Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Başbakan Tsipras Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Başbakan Tsipras Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Başbakan Aleksis Tsipras Yunanistan’a resmi ziyaret düzenleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Başbakanlık Konutunda görüştü.

ALEKSİS TSİPRAS

Başbakan Tsipras’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

– İki ülke ilişkilerinin anlaşma ve iyi komşuluk ilişkileri olması istediğimi çok iyi biliyorsunuz. Bunu kanıtladığıma inanıyorum.

– Gerginlik ve tahriklerin olduğu bu dönemde diyalog aracılığıyla çözümler bulmak bizim sorumluluğumuzdur.

– Ziyaretiniz tarihi olduğu kadar bizim davetimiz de tarihidir. Bu nedenle de sizin buraya davet edilmenizi teşvik ettim ki köprüler inşa edebilelim.

– Ben mühendis olarak köprüler inşa edilebilmesi için bunun sağlam temellere yapılması gerektiğini biliyorum, uluslararası hukuka saygı gibi temeller.

– Bizim tezlerimiz de sizin tezleriniz de biliniyor. Önemli olan aramızdaki farkları yapıcı şekilde dile getirmemiz, tahrik etmememiz ve görüşlere karşılıklı sayı göstermemizdir.

– Eğer bugün bunu başarabilirsek bu ziyaret sadece tarihî olmayacak aynı zamanda da iki ülke ilişkilerine yeni bir sayfa açacak. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha size Yunanistan’a hoş geldiniz diyorum.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

– Yabancısı olmadığım bu makamda sizinle görüşmekten duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Daha önce Başbakan olarak bu makamda üç kez görüşme gerçekleştirmiştim.

– Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmede de söyledim artık Türkiye ve Yunanistan bir şeye inanmalı: Bardağın boş tarafını bir kenara koyup, dolu tarafına yönelelim. Müzakerelerimizi onun üzerine bina etmeliyiz.

– Aslında halklarımızın ortak yanları çok. Yeter ki ideolojik saplantısı olanları bir kenara koyalım.

– Bizim Türkiye olarak hiçbir komşumuzun toprak bütünlüğünde gözümüz yok. Biz geçmişte iç içe olmuş ülkeleriz. Burada soydaşlarımız var. Sizin bizde soydaşlarınız var. Keşke geçmişteki bazı yanlışlar yüzünden bazı Rumlar ülkemizden ayrılmamış olsaydı

– Bu yanlışları artık tarihe bırakıyoruz. Geleceği çok daha sağlam zeminde inşa etmeliyiz. Bunun için yapabileceğimiz çok şeyler var.

– Eğer gerçekten söylem birliği oluşturabilirsek, ortak akıl oluşturabilirsek bunları çözebiliriz.

– Ben Yunanistan halkına kendim ve halkım adına kalbi şükranlarımı sunmak isterim.

Azınlıkça

İLGİLİ HABERLER

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos Türk mevkidaşı Erdoğan’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Atina havalimanında Dışişleri Bakanı Kotzias karşıladı

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et