Τον Τούρκο ομόλογο του Ερντογάν υποδέχτηκε ο ΠτΔ Παυλόπουλος - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τον Τούρκο ομόλογο του Ερντογάν υποδέχτηκε ο ΠτΔ Παυλόπουλος

Τον Τούρκο ομόλογο του Ερντογάν υποδέχτηκε ο ΠτΔ Παυλόπουλος

Τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, υποδέχτηκε ο ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του Προκόπη Παυλόπουλου έχουν ως εξής:

– Λόγω της ιδιότητας της Ελλάδας ως μέλος της ΕΕ, θέλουμε πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου
– Γυρίζω πίσω στην εποχή της άλλης μεγάλης ιστορικής επίσκεψης [Τούρκου Προέδρου], η οποία στηρίχτηκε ακριβώς στον σεβασμό της Συνθήκης της Λωζάνης, Για εμάς αυτή η Συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη.
– Στη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχει αναφορά στη Μουσουλμανική μειονότητα για τη μειονότητα της Ελλάδας. Τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα γίνονται πλήρως σεβαστά
– Σας διαβεβαιώνω ότι θέλουν όλοι, κι εγώ πρώτος, να μείνει αυτή η επίσκεψή σας ιστορική.
– Επειδή μιλάτε για επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης, οι Συνθήκες δεν χρειάζονται επικαιροποίηση. Η ερμηνεία του Δικαίου είναι αυτή που επιτρέπει την προσαρμογή τους στις εξελίξεις. Δεν χρειάζεται αλλαγή τους.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έχουν ως εξής:

– Είναι μεγάλη χαρά για μένα που πραγματοποιώ την πρώτη επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα μετά από 65 χρόνια. Ελπίζω να ανοίξει μια νέα σελίδα στη σχέση των δύο χωρών
– Επιθύμησα να πραγματοποιήσω την επίσεκψή μου στη Δυτική Θράκη, όπως είχα ξανακάνει, αλλά κάποιοι ενοχλούνται. Αναρτήθηκαν αφίσες στην περιοχή κάποιοι προβοκάρουν.

– Εμείς δώσαμε Τουρκική ιθαγένεια στα μέλη της Αγίας Συνόδου για να μπορέσουν να εκλέξουν τον Πατριάρχη. Αλλά οι Μουσουλμάνοι στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν να εκλέξουν τον Αρχιμουφτή τους. Πως μπορείτε να λέτε ότι είναι σε ισχύ η Συνθήκη της Λωζάνης; Άρα λοιπόν δεν εφαρμόζεται η Συνθήκη της Λωζάνης.

– Δεν μπορείτε να δείτε διακρίσεις στους ιερούς ναούς στη Τουρκία. Όμως στη Τουρκία δεν υπάρχει καν ο όρος Τουρκικός. Αυτά πρέπει να ξεπεράσουμε. Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να επικαιροποιήσουμε.

– Στη Δυτική Θράκη το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι πολύ πιο χαμηλό από τον μ.ο. της Ελλάδας. Δεν υπάρχει στήριξη επιχειρηματιών. Στην Τουρκία δεν θα δείτε τέτοια μεταχείριση των Ρωμιών πολιτών, ή την παραμικρή διάκριση

– Επιθυμία μου είναι εμείς να μην ασχοληθούμε με το κενό μέρος του ποτηριού. Να επικεντρωθούμε στο γεμάτο και να βελτιώσουμε τη μεταξύ μας σχέση

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et