Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - Azınlıkça
Ειδήσεις

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, υποδέχτηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του Προκόπη Παυλόπουλου έχουν ως εξής:

– Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επιθυμία μου είναι οι σχέσεις των δυο χωρών να είναι σχέσεις συνεννόησης και καλής γειτονίας και πιστεύω ότι το έχω αποδείξει.
– Αυτή την εποχή, που υπάρχουν εντάσεις και προκλήσεις, ευθύνη μας είναι να βρούμε λύσεις μέσα από τον διάλογο.
– Γι’αυτό ενθάρρυνα την προσκλησή σας εδώ, ώστε να χτίσουμε γέφυρες.
– Ως μηχανικός που είμαι ξέρω ότι για να χτίσουμε γέφυρες πρέπει να το κάνουμε σε γερά θεμέλια, όπως ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο.
– Οι θέσεις σας είναι γνωστές, όπως και οι δικές μας. Σημασία έχει οι διαφωνίες να διατυπώνονται με εποικοδομητικό τρόπο, χωρίς προκλήσεις, με σεβασμό στην άλλη άποψη.
– Αν σήμερα το καταφέρουμε αυτό, η επίσκεψή σας δεν θα είναι μόνο ιστορική, αλλά θα μπορούσε να ανοίξει και ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών. Με αυτές τις σκέψεις σάς καλωσορίζω στην Ελλάδα.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν έχουν ως εξής:

– Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας μου είχα συναντήσεις με πολλούς διαφορετικούς πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Έχω την τιμή να πραγματοποιώ την 2η επίσκεψη Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα
– Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να πιστέψουν σε κάτι: στο ότι πρέπει να εστιάσουν στο γεμάτο μέρος του ποτηριού και να προσπαθήσουν να γεμίσουν το κενό μέρος του.
– Τουρκία και Ελλάδα μπορούν να πετύχουν πολλά, αρκεί να παραμερίσουν όσους έχουν ιδεολογικές εμμονές. Εμείς ως Τουρκία ποτέ δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη μιας άλλης χώρας
– Υπάρχουν ομογενείς μας στην Ελλάδα όπως και εσείς έχετε τους δικούς στην Τουρκία. Μακάρι να μην είχαν διαπραχθεί τα λάθη που οδήγησαν στην αποχώρηση [των Ρωμιών] από την Τουρκία
– Εάν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε κάποιες αρχές κοινής λογικής, να διαμορφώσουμε μια κοινή πορεία, νομίζω ότι θα μπορέσουμε να επιλύσουμε πολλά.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et