Mağdur olan ne yapmalı? Yunanistan geneli her yıl 4 bin 500’ün üzerinde tecavüz vakası yaşanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mağdur olan ne yapmalı? Yunanistan geneli her yıl 4 bin 500’ün üzerinde tecavüz vakası yaşanıyor

Mağdur olan ne yapmalı? Yunanistan geneli her yıl 4 bin 500’ün üzerinde tecavüz vakası yaşanıyor

Yunanistan’da her yıl 4.500’ü aşkın tecavüz olayı yaşanırken, tecavüzlerle ilgili yapılan şikayet ve suç duyurusu sayısı ise oldukça az.

Yunanistan Adli Tıp Kurumu Başkanı Grigoris Leon Atina Devlet Haber Ajansına verdiği demeçte her yıl sadece 200 kadar tecavüzle ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu belirtiyor. Bu durumun tecavüze maruz kalanların korkmasından veya faile maddi ya da iş açısından bağlı olmasından kaynaklandığını izah eden Leon “Bazı mağdurlar ise şikayette bulunmalarının kendilerinin haklı çıkamayacakları bir mesele için ekstra meşakkat olduğunu düşünüyorlar” diyor.

Ayrıca Yunanistan’ın birçok ilinde adli tıp kurumunun olmaması da şikayetler açısından şikayetten caydırıcı bir sebep. Çünkü azınlıkça’daki habere göre söz konusu illerdeki kadınların maruz kaldıkları tecavüz bir yana, bir de muayene olmak için en yakın adli tıp kurumunun olduğu şehre kadar seyahat etmeleri gerekiyor.

Tecavüze maruz kalanlar ne yapmalı?

Leon, tecavüz vakalarında zamanın mağdurun aleyhine işlediğine vurgu yaparken, tecavüze maruz kalan kişinin bir an önce adli tıp muayenesi talep etmesi gerektiğini kaydediyor.

“Bunun için ilk yapılması gereken şey polise giderek şikayetçi olmak” diyen Leon “Ayrıca olaydan sonra yıkanmamaları ve tecavüz sırasında üzerinde bulunan elbise ve iç çamaşırlarını temiz bir çantaya koyması iyi olur” diye açıklayarak 72 saatten sonra yapılan muayenelerde sıkıntı olduğunu sözlerine ekliyor.

Yunanistan Adli Tıp Şirketi Başkanına göre mağdurun zamanında ve doğru hareket etmesi durumunda mağdurun adli süreçte de haklı bulunacağı kesin.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et