Kediniz için tehlikeli olabilecek 13 bitki - Azınlıkça
Yaşam

Kediniz için tehlikeli olabilecek 13 bitki

Kedinizle aynı odaya en sevdiğiniz bitkinin bulunduğu bir saksı veya bir buket çiçek koymaya karar vermeden önce, onun için zehirli olmadığından emin olun.

İç mekan bitkileri evleri dekore eder ve güzelleştirir. Mekanı ve hayatımızı aydınlatıyorlar, havayı temizlemeye yardımcı oluyorlar, araştırmalara göre stresi ve olumsuz duyguları azaltmaya katkıda bulunuyorlar. Ancak birçoğu kediler için tehlikeli olabilir.

Tüylü evcil hayvanınız için en zararlı bitkilerin kısa bir listesini sizin için derledik.

Aloe Vera

Aloe, yapraklarının iç kısmı insan sağlığı ve güzelliği için faydalı özelliklere sahip olduğu için evlerde çokça bulunan bir bitkidir. Ancak aynı şey, oldukça zehirli olduğu için kediler için geçerli değildir. Tüketmeleri halinde kusma, ishal, iştahsızlık, titreme ve idrar renginin değişmesine neden olabilir.

Açelya

Açelyalar genellikle sadece saksılarda değil, buket kompozisyonlarında da bulunur. Birisi size eve bir buket getirirse, içinde kediler tarafından yenilebilecek gibi açelya bulunmadığından emin olun, bunlar nörolojik, gastrointestinal ve kalp sorunlarına neden olabilir. Semptomlardan bazıları kusma, ishal, aritmiler ve hatta komadır.

Atatürk Çiçeği

Bu bitkiler kedinin hayatı için bir tehlike oluşturmaz ancak şiddetli karın ağrısı ve ishal gibi bazı rahatsız edici semptomlara neden olabilirler. Evde sarı kantaron varsa, onu ulaşamayacağı bir yerde veya kedinizin gitmediği bir odada tutmaya çalışın ki bu pek olası değildir!

Amaryllis

Bu güzel çiçekler sadece insanları değil, oynamak ya da yaprak yemek için her şeyi yapan kedileri de etkiler. Ne yazık ki, yutulması mide ağrısı, tükürük salgılaması, iştahsızlık, kusma, ishal ve korku hissine neden olabilir.

Ökse otu

Noel’de birçok ev güzel ve popüler ökseotu ile süslenir. Ancak kediler için tehlikeli bir bitkidir. Genellikle gastrointestinal sistem, solunum sistemi etkilenir ve kan basıncının düşmesine neden olur. Büyük miktarlarda tüketilmesi nöbetlere ve hatta ölüme neden olabilir.

Kalanşo

Bu güzel, renkli bitki kediler için zararlıdır. Kalanşo yutmak gastrointestinal tahrişe ve kalp atış hızı değişikliklerine neden olur, bu nedenle evinizde bulundurmaktan kaçınmak en iyisidir.

Zambak

Bu özel bitki ne kadar güzel olsa da kediler için tehlikelidir. Zambakların polenleri dahil tüm kısımları zehirlidir. Tüketimi kusmaya ve ishale, idrarda kana ve sıklıkla böbrek yetmezliğine yol açar.

Cycas Revoluta

Bu görünüşte zararsız ev bitkisi, kedinizin sağlığını son derece tehdit ediyor. Küçük bir tüketimi bile kusma, ishal, depresyon, nöbet ve karaciğer yetmezliği gibi ciddi etkilere neden olabilir.

Siklamen

Kediler için son derece zehirli ve tehlikeli bir bitkidir, bu nedenle evinizde bir saksı siklamen bulundurmaktan kaçının. Ciddi gastrointestinal tahrişe, kalp anormalliklerine, nöbetlere ve hatta ölüme neden olur.

Zakkum

Zakkum evlerin bahçelerinde bulunur. Kedinizi bahçede serbest bırakırsanız, kusmaya, ritim bozukluklarına ve bazı durumlarda ölüme neden olduğundan zakkumun onlar için oldukça zehirli olduğunu bilmelisiniz.

Lale

Yine de baharda evi süsleyen bu güzel çiçekler kediler için zehirlidir. Ampulleri en yüksek toksin konsantrasyonuna sahiptir, ancak genel olarak tehlikelidirler. Kusma, ishal, tükürük ve depresyon oluşabilir. Daha şiddetli vakalarda konvülsiyonlar ve taşikardi görülür.

Sümbül

Bitkinin tamamı kediler ve özellikle en yüksek toksin konsantrasyonunu içeren soğanlar için zehirlidir. Tüketimleri şiddetli kusma ve ishal, ağız ve yemek borusunda tahriş ve bazı durumlarda taşikardi ve nefes almada güçlükle sonuçlanır. Bu çiçekleri kedinizle aynı alana koymaktan kaçınmak en iyisidir.

Krizantem

Sonbaharın en sevdiği çiçek, tüylü evcil hayvanınız tarafından tüketilirse rahatsız edici semptomlara sahip olabilir. Aşırı tükürük salgılaması, kusma ve ishal, koordinasyon kaybı ve cilt tahrişi bunlardan bazılarıdır. Krizantem tüketiminden kaynaklanan ölüm vakası kaydedilmemiştir, ancak sevgili kediniz üzerinde yaratabileceği tüm bu hoş olmayan etkilerden kesinlikle kaçınmak istersiniz.

Kedinizin sağlığı için zehirli ve tehlikeli olan bitkilerin listesi burada bitmiyor. Hayal bile edemeyeceğiniz ama evcil hayvanlar için hoş olmayan sürprizler saklayan birçok bitki var. Alanınıza yeni bir bitki yerleştirmeye karar vermeden önce çok araştırma yapın.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da 2 Kediye Yönelik Vahşetin Cezası 8 Yıl Hapis

Yunanistan’ın başkent Atina’daki Votaniko semtinde, iki kediyi acımasızca öldüren 33 yaşındaki genç adam, yeni Ceza Kanunu’nun getirdiği ağırlaştırılmış hükümler çerçevesinde, şartlı tahliye olmaksızın 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Devamını oku...
Yaşam

Kediler İçin Zararlı Olan İçecekler Neler?

Kedilerin meraklı doğası nedeniyle, tehlike arz eden bazı sıvıları içmeleri, ölümcül sonuçlara yol açabilir.
Devamını oku...
Yaşam

Kediler Kaç Yıl Yaşar - Ömürlerini Nasıl Uzatabilirsiniz?

Kediler 12-20 yıl yaşar. Düzenli veteriner kontrolleri, sağlıklı beslenme ve ani egzersiz ile ömürlerini uzatın!
Devamını oku...