Kediniz İçin Zararlı Olan İçecekler - Azınlıkça
Yaşam

Kediler İçin Zararlı Olan İçecekler Neler?

Kedilerin meraklı doğası nedeniyle, tehlike arz eden bazı sıvıları içmeleri, ölümcül sonuçlara yol açabilir.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Evcil hayvan sahiplerinin, kedilerinin yanlışlıkla zehirli içecekler içmemesi için ekstra dikkatli olmaları gerekiyor. Bilindiği üzere, kedilerin önüne çıkan her şeyi yeme ya da içme eğilimleri bulunmakta. Bu durum, mutfak tezgahı veya sehpa üzerinde bırakılan yiyecek ve içecekler için de geçerli.

Kedilerin içmemesi gereken zehirli içecekler listesi şu şekilde:

  1. Alkollü İçecekler: Kedilerin vücut ağırlıkları düşük olduğu ve metabolizmaları farklı çalıştığı için, alkollü içecekler onlar için çok tehlikeli. Küçük bir miktar bile zehirlenmeye ve ölüme neden olabilir.
  2. Kahve veya Kafein İçeren İçecekler: Kediler için son derece tehlikeli olan bu içecekler, zehirlenmeye yol açabilir. Aritmi, nefes darlığı, huzursuzluk, kas titremeleri ve nöbetler zehirlenme belirtileri arasındadır.
  3. Çikolata: Hem yiyecek hem de içecek olarak tüketilmemesi gereken çikolata, kediler için ölümcül olabilir. Çikolatada bulunan teobromin maddesi oldukça zehirlidir.
  4. Alkolsüz İçecekler veya Meyve Suları: Yüksek şeker içeriği nedeniyle kediler için zararlıdır. Düzenli tüketimi, mide rahatsızlıkları, kilo alma ve obeziteye yol açabilir.

Evcil hayvanların her hareketini tahmin etmek zor olduğu için, ev sahiplerinin sürekli dikkatli olmaları gerekmektedir. Kedilerin asıl ihtiyacı olan sıvı su olduğu için, onların her zaman temiz ve taze suya erişimlerinin sağlanması önemlidir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da 2 Kediye Yönelik Vahşetin Cezası 8 Yıl Hapis

Yunanistan’ın başkent Atina’daki Votaniko semtinde, iki kediyi acımasızca öldüren 33 yaşındaki genç adam, yeni Ceza Kanunu’nun getirdiği ağırlaştırılmış hükümler çerçevesinde, şartlı tahliye olmaksızın 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Devamını oku...
Yaşam

Kediler Kaç Yıl Yaşar - Ömürlerini Nasıl Uzatabilirsiniz?

Kediler 12-20 yıl yaşar. Düzenli veteriner kontrolleri, sağlıklı beslenme ve ani egzersiz ile ömürlerini uzatın!
Devamını oku...
Yaşam

Kedi Sahipleri Köpek Sahiplerine Göre Daha Duygusal

Washington Eyalet Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, kedi sahiplerinin köpek sahiplerine göre daha duygusal olduklarını ortaya koyuyor.
Devamını oku...