Hangi Yunan yemeği dünyanın en kötü 50 yemeği arasında? - Azınlıkça
Yaşam

Hangi Yunan yemeği dünyanın en kötü 50 yemeği arasında?

Ünlü şef Gordon Ramsay gibi, lezzet ustası Anthony Bourdain gibi insanları hayran bırakan Girit mutfağıyla ünlüdür.

Ancak TasteAtlas’a göre dünyanın en kötü 50 yiyeceği arasında Girit kökenli bir yemek var. Ve aslında bu, söz konusu listedeki tek Yunan ‘temsilcisi’.

TasteAtlas’ın yemek sıralamaları, gerçek kullanıcıları tanıyan ve botların, milliyetçilerin veya yerelcilerin derecelendirmelerini göz ardı eden ve sistemin bilgili olarak tanıdığı kullanıcıların derecelendirmelerine dayanmakta.

13 Temmuz 2023 tarihi itibariyle ‘Dünyanın En Kötü 50 Yemeği’ listesinde 336.885 puan kaydedildi ve bunların 227.643’ü sistem tarafından meşru kabul edildi.

Listede İskandinavya, Rusya, Afrika, Baltık ülkeleri ve mutfağıyla ünlü olmayan Birleşik Krallık’tan bolca temsil var.

Peki, dünyanın en kötüleri arasında 31. sırada yer alan Yunan yemeği hangisi?

Bu yemek sofegada veya simpetherio. TasteAtlas şu bilgileri veriyor:

‘Girit menşeli sofegada, her mevsim sebzesiyle yapılabilen doyurucu bir sebze yahnisi. Genellikle kabak, biber, patates, patlıcan, pırasa, domates ve çeşitli baharat ve otları içerir. Sofegada için belirlenmiş bir tarif yoktur ve çoğunlukla sebzelerden oluşmasına ve genellikle oruç yemeği olarak tüketilmesine rağmen, bazı versiyonları deniz ürünleri veya salyangoz içerebilir.

Bu doyurucu güvecin 20. yüzyılın başlarına kadar uzandığı ve geleneksel olarak kil kaplarda hazırlandığı söyleniyor. İsteğe bağlı olarak fırında da pişirilebilir. Ana yemek olarak tüketilen yemeğin yanında genellikle çıtır çıtır ekmek bulunur. Beyaz peynir veya mizithra peyniri yanında servis edilebilir veya tabağın üzerinde ufalanabilir’.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...