SYRIZA’da başkan adaylarının sayısı 4’e çıktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA’da başkan adaylarının sayısı 4’e çıktı

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA’da, Parti Merkez Komitesi’nin Cumartesi günkü toplantısından sonra başkan adaylarının sayısı 4’e yükseldi.

Adaylıklarını daha önce açıklayan Efi Ahçioğlu ve Evklidis Çakalotos dışında, bugün Nikos Pappas’ın adaylığı da onaylanırken, sürpriz isim ise Stefanos Cumakas oldu.

Resmi olarak göreve aday olan ilk kişi olan Efi Ahçioğlu, kendi siyasi platformunu sundu. Eski Çalışma Bakanı, ertesi günün asıl konusunun ND’nin karşısında kimi bulacağı olduğunu vurguladı.

Ahçioğlu, ‘Zayıf, içe dönük ve yönetici bakış açısına sahip olmayan bir SYRIZA mı? Ya da programlı, politik ve örgütsel olarak hazır bir SYRIZA mı? Bu büyük ölçüde bize bağlı’ dedi.

Daha sonra, ikilemin partinin sola mı yoksa merkeze mi döneceği konusunda olamayacağını yineledi: ‘Doğrudan söyleyeceğim: Kolaylıklardan biri, SYRIZA’nın sola mı yoksa Merkeze mi gitmesi gerektiğiyle ilgili yüzleşme. Bu basit ve yanlış bir soru. İşçilerin savunulması bugün solcu mu yoksa merkezci mi? Ücretleri GSYİH içindeki payı olarak artırmayı, işgücü piyasasını düzenlemek ve işçilerin pazarlık gücünü güçlendirmek?’ diye sordu.

Öte yandan Pavlos Polakis, ancak seçim süreci değişirse SYRIZA’ya başkan adayı olacağını bildirdi.

Aynı zamanda, beklendiği gibi Nikos Pappas’ın adaylığı onaylanırken, Dionisis Temboneras ise Pavlos Polakis ile aynı yönde hareket etti.

Nikos Pappas, SYRIZA’nın liderliğine adaylığını Merkez Komite huzurunda açıklayarak, ‘kimliğimiz güncellenen bildirgemizde tanımlandığı gibi. Net ve hiç bulanık değil’ dedi.

‘Miçotakis hükümetini iktidardan uzaklaştırmanın tek ihtimali biziz’ diyen Pappas, ‘soldan ilerici merkeze tüm insanları ifade ediyor ve bir araya getiriyoruz’ diye vurguladı.

Aynı zamanda, Türkiye’yi ‘revizyonist bir güç’ olarak nitelendirerek, ‘bölgedeki istikrarı da tehdit ettiğini’ sözlerine ekledi.

Papas, ‘Şunu açıklığa kavuşturuyoruz: Sol ve ilerici dünyanın vatanseverliğine ne ihanet edeceğiz ne de bir başkasına teslim edeceğiz. Ve bu sadece, solun bugüne kadar vatanı ve demokrasiyi savunmak için fedakarlıkları, sürgünler ve hapislere maruz kalmasından dolayı değil’ dedi.

Son olarak Stefanos Cumakas, Merkez Komite’ye aday olmaya karar vermesinin nedenlerini analiz ettiği bir mektup göndererek SYRIZA’nın liderliğine aday olduğunu resmen açıkladı.

Eski PASOK yöneticisi mektubunda, kendisine göre SYRIZA’nın gelecekte yüksek oranlara dönebilmesi, güçlü bir muhalefet olabilmesi ve gelecekte ülke yönetimini geri alabilmesi için nasıl hareket etmesi gerektiğini açıkladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...