Telefonunuzu 48 saate bir defa kapatıp açın ve farkı görün - Azınlıkça
Yaşam

Telefonunuzu 48 saate bir defa kapatıp açın ve farkı görün

Artık teknolojiyi cebimizde taşıyoruz, cebimizde taşıdığımız akıllı telefonların zaman zaman yavaşladığını, eskisinden çok daha düşük bir performans sergilediğini birçok kişi fark etmiştir.

Eskisine nazaran yavaşlayan telefonunuzu birkaç adımda hızlandırabilirsiniz.

YAVAŞLAYAN TELEFONU HIZLANDIRMA YOLLARI

-Telefonlarda, fotoğraflar ve videolar tahminin ötesinde yer kaplarlar. Bu gibi medya öğelerini farklı ortamlarda yedekleyerek telefonunuzda yer açabilir, bellek performansını artırabilirsiniz.

– Akıllı telefonlar için inanılmaz sayıda uygulama var, birçok kişi 10 civarında uygulamayı aktif olarak kullanıyor fakat telefonunda çok daha fazla sayıda uygulama yüklü oluyor. Eski uygulamalarınızı kaldırarark performans artışı sağlayabilirsiniz.

-Browser’ınızın (İnternet tarayıcısı) geçmişini silin, bu tarayacınızın daha sızlı çalışmasını sağlayacak ve internette daha hızlı gezinmenizi sağlayacaktır.

-WiFi bağlantısı bulunmayan ortamlarda kablosuz bağlantınızı kapatın. Telefonunuz bağlanacak bir ağ ararken hem fazladan şarj harcar hem de işlem performansı düşebilir.

-Telefonunuzu en azından iki günde bir kapatıp açın, sürekli açık kalan telefonda arkada çalışan uygulamalar telefonunuzun RAM’inde yoğunluk yaratıp telefonunuzu yavaşlatabilir.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Telefonu Tuvalete Götürmenin Zararları

Telefonu Tuvalete Götürmenin Zararları: Gizli Tehlikelerle Karşı Karşıya Kalabilirsiniz
Devamını oku...
Yaşam

Sıcak havalar cep telefonunuzu etkiliyor mu?

Elektronik cihazlar da insanlar gibi sıcaklardan etkilenebilir. Sürekli yanımızda olan akıllı telefonlarımızın da bu durumdan etkilendiği biliniyor, ancak güneşe bırakılan akıllı telefonlar yükselen ısılarıyla büyük tehlike yaratabiliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Telefon faturaları el yakacak: Yeni düzenleme geliyor

Yunanistan’da telekomünikasyon şirketleri yeni bir uygulama ile telefon faturalarında yılda 1 kez enflasyon oranına göre sözleşmeden bağımsız zam yapabilecek.
Devamını oku...