Telefon faturaları el yakacak: Yeni düzenleme geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Telefon faturaları el yakacak: Yeni düzenleme geliyor

Yunanistan’da telekomünikasyon şirketleri yeni bir uygulama ile telefon faturalarında yılda 1 kez enflasyon oranına göre sözleşmeden bağımsız zam yapabilecek.

Düzenlemeyle bir önceki takvim yılının yıllık enflasyonunun kesinleşmesinden sonra her takvim yılında bir kez uygulanabileceğine dikkat çekiliyor (yani 24 ay süreli bir sözleşmede iki kez uygulanabilir).

Bu düzenleme tepkilere neden olurken, Yunanistan Tüketici Çalışanlar Birliği (EEKE) ‘Aile bütçesi tamamen çöker, bu da telekomünikasyon hizmetlerinin sağlanmasının belirli bir mali nesneyle sonuçlanmasına yol açar ve bu, sözleşmenin sonuna kadar iki kez (yukarı doğru) tersine çevrilemez’ derken, ‘Bu ani artışlarla baş edemeyecek tüketici sayısının matematiksel olarak kesin olduğu halde, dev şirketlerin bir önceki yılın (sözleşme imzalamanın) TÜFE’sini bütçelemediğini veya sözleşme imzalamadığını iddia etmek alenen saçmalıktır’ diye ekliyor.

EEKE, Tüketici Avukatının da belirttiği gibi, Ulusal Telekomünikasyon ve Posta Komisyonu’na (EETT) teklifini derhal geri çekmesi çağrısında bulunuyor:

‘Yunanistan’daki telekomünikasyon ve veri hizmetleri, özellikle Yunan tüketicilerinin satın alma gücünün Avrupa vatandaşlarının geri kalanına kıyasla son yıllarda kötüleştiği dikkate alındığında, AB’deki en yüksek hizmetler arasındadır. Şirketlerin işletme maliyetlerini bir kez daha bize yüklemek için ani ve geriye dönük herhangi bir ek ücreti kabul etmeyeceğiz. EEKE, bu çabada her türlü yasal yola başvurmak için teyakkuz halinde olacaktır.’

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...